Čovek, ako ti nisi rudario sa tvojom RX 580 ne znači da mnogi drugi takođe nisu. Štaviše, to je bila jedna od najpopularnijih mining kartica svojevremeno, a to svojevremeno je bilo poodavno. RX 580 je karta iz 2017. godine, koliko misliš da će trajati čak i da nije rudareno sa njom?
Da ponovim, govorimo o mašini od 300-500€ za osnovne stvari, integrisana grafika je sasvim dovoljna. Bolje da pare koje bi dao za nepotrebnu i matoru grafičku uloži u bolje napajanje/ploču/kućište ili više memorije/storage...
Danilo je dao dobar predlog, ja bih za kućište predložio FSP CST130 Basic za 40€ i dodao Arctic Freezer 36 za 30-ak evra...i možda 1-2TB HDD ili 1TB SSD umesto 500GB.
2017 izašla, i do kad se prodavala u prodavnicama.. do 2021 ?
Hoću reći samo dosadiste sa plašenjem o rudarima,
kupiš od nekog ko nije preprodavac tj njegovu ličnu prvi vlasnik kartu i nema nikakvih problema.. Kao da su samo rudari kupovali grafičku u radnji,
gde je ostali narod ?
90% kola na oglasima je 500k+ sa vraćenom kilometražom od preprodavaca, i šta treba da ne kupujem kola ?
Ne kvari se to tek tako,
imam karte i ploče stare 15+ godina, ispravne .. Posebno za jutjub internet, to nema šanse da se pokvari ako je dobra, dugii niz godina, gde će je već prodati za noviju.
Drugo su rudari koji siluju i rejpuju karte i normalno da se pokvare za 2-3 godine,
ne treba to mešati.. crkla za 3 meseca.. pa *** sam si kriv, gledaj da kupiš od prvog vlasnika, koji povremeno gejmuje.. ne preprodavaca i nekog ko prodaje 6 karti. Obavezno pitam jel on kupio novu kartu, ili polovnu sa KP.. ako treba doplatim za prvi vlasnik kartu.
Kad preprodavac sa 500 ocena na KP prodaje RX580 za 40e, šta misliš koliko je njih morao da kupi da profitira na 40e, kupio njih 10 za 15-20e iz rudnika.
Što se tiče integruše, onda može nešto najjeftinije samo da ima m2 ssd,
ovaj budžet od 500e je bespotreban,
kao i ovo napajanje ploča kuler itd