Šta je novo?

Konfiguracija do 200 eur

• Začetnik teme Začetnik teme Nagy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Uh 😛

Znam da je malo ali eto.... drugarica me pita sta da kupi ali nema vise od 180-200 eur. Ja sam razmisljo nekako ovako:

CPu - 30
MB - 40-50 integrisana grafika
RAM - 35
HDD 50
Case 30

NISTA vise ne treba (stari comp).

E sad, amd il intel, svejedno. Multimedija, net, office,filmovi...to je otprilike to za sta treba comp. Posto pojma nema sa compovima bitna joj je garancija i stabilnost rada.

P.S. Imam ja u glavi sta bi moglo ali cisto da vidim mozda ima neka ideja bolja od klasike 🙂 A i nisam bas u trendu u zadnje vreme sa hardverom 😛

:smash: :wave: :type:

npr
Gigabyte GA-M61VME-S2..............................53
AMD Sempron 3000+ / 1.6 GHz, S.AM2........28
Apacer AM1 512MB DDR2 667MHz...............19
Seagate Barracuda 160GB [ST3160811AS]..53
Eurocase ML-5410........................................32

Sve ukupno: 185e

Poslednja izmena:
Jeste da nema baš mnogo veze kad se kupuje komp za te pare ali mnogo je bolje uzeti malo sporijeg Semprona ali sa više l2 cache-a(256KB), a što se tiče ploče probaj da uklopiš neku sa nVidia6150 ili ati 690 chipsetom (mnogo bolji kvalitet slike bar po testovima koje sam čitao) - nemoj mnogo da se obazireš na firmu sve je to otprilike isto u toj cenovnoj kategoriji (meni bi bio važniji tv-out)

Jeste da nema baš mnogo veze kad se kupuje komp za te pare ali mnogo je bolje uzeti malo sporijeg Semprona ali sa više l2 cache-a(256KB), a što se tiče ploče probaj da uklopiš neku sa nVidia6150 ili ati 690 chipsetom (mnogo bolji kvalitet slike bar po testovima koje sam čitao) - nemoj mnogo da se obazireš na firmu sve je to otprilike isto u toj cenovnoj kategoriji (meni bi bio važniji tv-out)

Tacno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno