1. nemoj Ati graficku za CAD/CAM i ostalo molim te...To ostavi za ove znalce nek je probaju u tako nechemu pa nek je bace posle

nVidia Only!
2. Monitor, 959NF valja ubosti primerak, plus najveca mana je geometrija kod NF (DF tek nikako), pogotovu na toliko falsha danas, treba videti neki CRT obichan ali za cenu NF-a moz se nadje itekako (realno, nema potrebe za nechim jachim od 957P npr ili slichna klasa drugog proizvodjacha). Tu nek neko da bolji savet, malo sam kratak sa isqustvom (meni na poslu 957P sluzi savrseno za CAD i DCC u odnosu na koliko koshta

)
3. ploca - obavezno NForce2 ultra chipset, CPU ok ono gore, shto jache to bolje...
4. Corsair je bacanje para...PQI i ostalo je sasvim dovoljno
5. HDD, maxtor 80Gb, dm9 sa 8Mb kesha, radi super
5. Mish, naravno, MX serija, kako ti vec koji lezi u ruci
6. Optika - sta god, to je workstation a ne desktop masina, ako se ochekuje da ti zatreba neki DVD, onda Combo
7. Chieftec kuciste, mada moze i napajanje neko kvalitetnije u obichnu limariju.
8. USB 2.0 drajv 256Mb da ti se nadje pod obavezno

9. UPS, ma i mustek je dobar, 650VA. iz iskustva sa jako loshom instalacijom i restrikcijama

sluzi svrsi, jel...
Sad, mozda sam te malo zbunio, ali za sve one koji preporuchuju Ati-jeve karte za bilo kakav vid rada u prevashodno openGL aplikacijama, mogu odgovorno da tvrdim da prichaju napamet :smackbum:
Drugo, kao shto rekoh, NF monitorima je oduvek najveca zamerka bila u prikazu geometrije, zato i kazem da je bolje uzeti kvalitetan klasichan CRT, mada, opet kazem, nama na poslu savrseno sluzi i 957P