Šta je novo?

konfiguracija core2duo

dragan76

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2007
Poena
320
Upravo narucena konfiguracija:
ASUS S775 P5B/Intel P965
Core2Duo E6320
2X1Gb Kingston 667Mhz
Nvidia EN7600GS SIL/HTD/256

Da li neko ima slicnu i kako se pokazala? Kakav je E6320 za oc? Nisam mogao da nadjem mem Kingston na 800Mhz pa sam uzeo ovu na 667 - da li je nju moguce poterati na 800 za svakodnevan rad?

Takodje me interesuje da li cu morati da instaliram XP 64bit-nu verziju da bi video pravu brzinu i sta dobijam u odnosu na XP 32bitni

tnx
dragan

Ako nisi uzeo savetujem ti da uradiš par izmena.
1. Uzmi ASUS P5B-E, c2 rev. čipseta, bolje se klokuje, FSB ide i do 450, naravno ako CPU i memorija izdrže; razlika je samo ~20 e
2. Mislim da ti je E4300 ili jpš bolje E4400 bolja opcija, isto ili bar približno para, bolji OC potencijal (množioc 9, odnosno 10), dok ti se još 2 MB LS cache-a neće toliko osetiti, koliko ubrzanje u MHz.
3. Što se tiče memorije možeš slobodno da uzmeš i tu na 667, radiće sigurno na default-u stabilno, što ti je potrebno za OC na 3 GHz, a da li će na više, ko bi ga znao, probaj.

Što se tiče 64bit-a, nemoj da se patiš. Nema softvera za Win XP 64bit, a ni drajvera, pa će ti najpre biti mučenje da sve poteraš da radi kako treba. Ako i kada ga poteraš, aplikativni softver za 64bit-a nije toliko raširen kao onaj za 32, tako da ti je moj savet da instaliraš Win 32, osim ako ne planiraš profi da radiš u Photoshop-u, AutoCAD-u ili 3DMax-u, koji su optimizovani za rad sa 64bit-nim OS i hardverom i gde se ovo itekako isplati.

lepo te je posavetovao RingeRaja za plocu...
proc ne bih dirao,memorija bi trebalo da radi na 800,ali nije sigurno,zavisi kakvi ti moduli upadnu...

A win 64 bit nemoj da instalirash nikako,sa takvom konfom cesh osetiti brzinu i na 32 bit:)

Nazad
Vrh Dno