Šta je novo?

konfiguracija cijene

miki321

Slavan
Učlanjen(a)
21.02.2005
Poena
320
posto kupujem komp u republici srpskoj a ne mogu naci preko neta nikakvu firmu koja ima cijenovnik okacen na netu
zamolio bi vas da mi napisete kolike bi bile cijene ovih komponenti
DFI Lanparty SLI-DR
A64 3200+ venice
Hyper 6+
Corsair PC4400 C25 1GB
WD 200 GB Sata
6800GT
Samsung 713N

Tema thread-a je poodavno zaobidjena, ali...

Enermax je dosta skuplji, ljudi koji praktikuju ekstremne hardverske veštine, kupuju LC Power, koji je jeftiniji a jednako kvalitetan.

Ne razumem zasto bi se savetovala kupovina skuplje robe samo zato sto je prema subjektivnom uverenju lepse i ima ime, sto je pre svega neadekvatan i smesan argument, ako imas tehnicki korektan PSU po manjoj ceni i pri tom podjednako kvalitetan, koji je i podjednako lep.

Ne razumem sta je pojedincima trebalo da pisu o bajkama i zbunjivali decka bez potrebe, sledece sto ce biti, neka kupi NVIDIA 7800GT i Athlon64 FX57, zato sto je daleko bolji od onoga sto je on odabrao. I jeste, ali sve ostalo sto mu je preporuceno u prethodnih 4-5 post-a je smesno. Pri tom gornja kombinacija je daleko skuplja, ma mozete da mu preporucite i dual core, ali je decko postavio okvir, sve ostalo je bila konsultacija sa nama, upucivanje na druge diskusije i URL-ove i njegovo razmisljanje...

Samo smatram da nije korektno ubacivati bespotrebne bube u glavu, odnosno razmisljanje...

Ja lepo kazem da nije enermax za dzabe skuplji. Dobija se 3 godine garancije, 3 fana u istom, napravljeno od debelog aluminiuma, svi kablovi, dvostruko shieldovani, posebna grana za GPU...

grocius je napisao(la):
Palim za shit LCP???

Kada bi ovo citao jos neko pored nas.

Nemam komentar, sve vise dr. Baltazar-a ima svuda.

Coveku sam dao preporuku, ljude je pitao za neke stvari, dali su mu savet, sada da mu neko prica bajke, Enermax etc...

Mislim da je poenta u tome da mu pomognemo da dodje do optimalnog resenja, ne da lecimo licne komplekse...

Nema smisla post-ovati vise ovde, jer svi imaju suprotstavljena misljenja, decko ima ponudjene linkove, pa neka mucne glavom...

Bajke, ili realnost...

P.S. I pretraga foruma bi pomogla...

Hajde lepo pogledaj malo po stranim sajtovima sta ljudi predlazu za napajanja, to ti je glavni deo racunara, kada nesto crkne zbog loseg napajanja imas sigurno veci trosak nego da si odmah kupio kvalitetno napajanje. E sad ako se to napajanje tebi svidja OK, nemam nista protiv ja ga nikada ne bih kupio i eto, ja bih mu pre preporucio Enermax, ali posto mu je Hrvatska blize mozda moze da nabavi i nesto bolje, citaj kvalitetnije. I razmisli zasto to napajanje od "500W" kosta, koliko, 50 eura, a prave 500 oko 150 pa navise dolara (u Americi).

P.S. I neka te dugo sluzi taj LCP.

P.P.S. A koji to overclockeri koriste LC Power PSU?

stilt, fugger :d

Ja ne razumem zasto uvek mora da se kupi ono sto je bestbuy? Za neke stvarni treba dati malo vise jer se kasnije isplati i to visestruko

Hmm, pa vecina ljudi bas i nema pare za bacanje, a best buy i jeste best buy zato sto daje iste ili priblizno iste performanse za mnogo manje para. Tako da se bas i ne bih slozio da se kasnije visestruko isplati ako kupis najskuplje.

eatmyshorts je napisao(la):
Hmm, pa vecina ljudi bas i nema pare za bacanje, a best buy i jeste best buy zato sto daje iste ili priblizno iste performanse za mnogo manje para. Tako da se bas i ne bih slozio da se kasnije visestruko isplati ako kupis najskuplje.

Mislim da je covek u pravu. Dali smo decku savete, neka sam odluci.

miki321 je napisao(la):
a sta cemo za DVD/RW

Jesi li ti procitao nesto od onoga sto sam ti i sto smo ti napisali, poglavito, jesi li posetio link-ove koji su ti ponudjeni, a ticu se dodatnih informacija te cena komponenti.

Nemoj postavljati suvisna pitanja. Jedno je postaviti pitanje, traziti komentar, kritiku i konsultaciju, drugo je napraviti zacarani krug. Poslao sam ti i pp, u kojem sam ti po n-ti put dao link-ove za pojedine thread-ove na forumu i za homepage Bencmark-a.

Nije poenta u tome da ti mi sastavimo konfiguraciju, poenta je u tome da prikupis podatke i informacije, razmislis i odlucis.

Dosta diskusija o optickim uredjajima imas na forumu, testove... Dakle, vidjenja ljudi koji su testirali u kontrolisanim uslovima i u praksi. Isto vazi i za druge komponente.

http://www.benchmark.co.yu/show_topics.php?toid=11&PHPSESSID=70c47eded31f8f097eb6244b35a48be8

http://www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=18

Hajde, molim te poseti link-ove, prvi je kontrolisano testiranje, drugi praksa...

evo gledao sam amperaze od chiefteca 550W i LCP od 550W
LCP "pojede" chiefteca za cas

danas mi javise cijene iz jedne firme u BL
DFI LP SLI-DR
AMD 3200+
Hyper 6
Corsair XMS PC4400 1Gb 550MHz
Leadtek 6800Gt
WD 200GB sata
Nec 3540A
Samsung 930BF
LC power 6550G
chieftec Ba-01bbb-w

"samo" 3800KM=1943E
da nije malo puno za ovu konfiguraciju :wall:

Poslednja izmena:
miki321 je napisao(la):
DFI LP SLI-DR
AMD 3200+
Hyper 6
Leadtek 6800Gt
WD 200GB sata
Nec 3540A
Samsung 930BF
LC power 6550G
chieftec Ba-01bbb-w

"samo" 3800KM=1943E
da nije malo puno za ovu konfiguraciju :wall:
Cena je sasvim ok.
A koji je AMD Venice ili San Diego?

Momci u firmi mi ne mogu nabaviti TT Sonic Tower pa mi predlazu Hxper 6 ili Hyper6+
da li uzeti Hyper 6 ili ostati na box cooleru(pa kasnije uzeti TT STower )

Sonic Tower lepo radi pogotovo kad mu stavis jednu dvanaesticu na njega i jos jednu da izbacuje vazduh iz kucista. Ako budes cekao moraces posle da se cimas oko montaze ali licno mislim da vredi. Dvanaestice rade tise, pogotovo na manjem broju obrtaja a dosta su efikasnije. Kod mene je to spakovano u produzenog chieftec-a i mislim da sam jedino pogresio sto nisam uzeo bigtower jer mesta nikad dosta.

@ Miki,

Ovaj post nisam citao pazljivo, ali cisto posto vidim na pocetku da su ti davali neke blesave cene, imas MSI 6800GT 256mb rama, za 320 eura, novu naravno.

miki321 je napisao(la):
DFI LP SLI-DR
AMD 3200+
Hyper 6
Leadtek 7800GT
WD 200GB sata2
Nec 3540A
Samsung 930BF
LC power 6550G
chieftec Ba-01bbb-w

:wall:

cekam samo graficku i kuciste iz ve-mila

kompjuter sklopljen u neko kuciste sa ruckom a graficka iz potpisa

jebi ga cekam ovaj chieftek
trebao bi da dodlje u petak 21 oktobra.
imim jednu dilemu
takolje cekam Leadteka 7800GT stize oko 1. Novembra kod njih a meninajkasnije do 10. nude mi gigabyte 7800GT
ako bi uzeo Gigabyte stigla bi u petak

da uzimam gigabyta ili da cekam

Nazad
Vrh Dno