bmibmc
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.02.2011
- Poena
- 240
Pozdrav svima,
Od stare konfiguracije bih zadržao 64GB (4x16) DDR4 memorije, kao i grafiku, napajanje, kućište i hlađenje.
Od zahtevnijih radnji na računaru, tu je rad u Adobe paketu i ponekad igra.
Hteo sam da idem na 14700KF, a onda sam video da postoje problemi sa stabilnošću čitave dve serije Intel procesora. Mnogo je nagađanja šta je problem i da li može da se reši. Undervolt mi nije stran i to sam radio sa svakim intelom koji sam imao, ali tenutno niko nije siguran da li bi to rešilo problem, tj. sprečilo degradaciju.
Da li ići na 12.tu generaciju Intela ili uzeti neki AMD? Nešto treće?
Bitna mi je stabilnost.
Od stare konfiguracije bih zadržao 64GB (4x16) DDR4 memorije, kao i grafiku, napajanje, kućište i hlađenje.
Od zahtevnijih radnji na računaru, tu je rad u Adobe paketu i ponekad igra.
Hteo sam da idem na 14700KF, a onda sam video da postoje problemi sa stabilnošću čitave dve serije Intel procesora. Mnogo je nagađanja šta je problem i da li može da se reši. Undervolt mi nije stran i to sam radio sa svakim intelom koji sam imao, ali tenutno niko nije siguran da li bi to rešilo problem, tj. sprečilo degradaciju.
Da li ići na 12.tu generaciju Intela ili uzeti neki AMD? Nešto treće?
Bitna mi je stabilnost.
- Da li ove nove generacije AMD procesora zahtevaju neke veće intervencije u BIOSu da bi se ustabilio sistem i temperature dovele u normalu?
- Može li neki predlog za kombinaciju AMD CPU+MB+DDR4 Kingston 4 pločice? Nešto u rangu 14700KF i7, 14600KF i5 po peformansama za poslovnu primenu. Eventualno bih uzeo nekad kasnije 4060 ti (ako je uopšte bitno).