Šta je novo?

Konfa za wireless (neki krsh) - savet

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Elem, budzet je nekih 100 evrica za neku konfu za bezicni internet - da skida celu noc/dan. Konfa treba da bude neka iz P2 (ako moze i P3, mada sumnjam) klase, a na nju ide instaliran Linux Gentoo. Za sve ostalo nemam pojma, pa zato vas molim ako vi imate slicne "firewall" kompove da mi kazete neki minimum za, recimo "otprilike" normalan rad u Gentoo-u.

BTW, ne planiram da je odmah kupim, tek negde posle nove....

Cyrix 600 Mhz (overclock na 700 :), sa 128+64 Mb ram, winxp sa pogasenim video candy efektima i hard od 40 Gb je kod mene sisao net dan i noc.
Pod linux-om bi ti ovo letelo :)

Pozdav

Uzmi neku plocu sa Intel BX cipsetom. Jako su stabilne i pouzdane. U njih idu P2 CPU i poneka trojka. Nesto sporiji je kontroler za disk, ali nece to biti usko grlo. 128 MB RAM-a bi trebalo da bude dovoljno, naravno ako ne insistiras na kitnjastom grafickom okruzenju.
Pozdrav

Evo ljudi samo da javim da sam nasao neki HP Brand komp, 450Mhz P3, HDD 8.4Gb, 128 SDRAM (ovo pretpostavljam). Idem sutra da ga vidim pa javljam sta i kako. Inace ovaj prodaje celo kuciste za oko 40 evrica, tako da nije losa ponuda ;)

Nije to lose - to su obicno tihe masine - jedino sto ostaje da se doda jos veci hard disk - 8GB je ipak malo za njegovu namenu ako ce non stop da sisa sa neta...

Evo i konfiguracije ove masine koje kupujem - lik mi trazi 50 evra za ceo komp bez monitora, mislim da nije skupo koliko vredi:

Product Description: HP Vectra VLi8 - PIII 450 MHz
Type: Personal computer
Form Factor: Desktop
Dimensions (WxDxH): 44.3 cm x 43.5 cm x 13.8 cm
Weight: 10.4 kg
Processor: 1 x Intel Pentium III 450 MHz
Cache Memory: 512 KB (installed) / 512 KB (max) - L2 Cache - Pipeline Burst
RAM: 128 MB (installed) / 512 MB (max) - SDRAM - non-ECC
Storage Controller: IDE ( ATA-33 ) - PCI
Floppy Drive: 3.5" 1.44 MB floppy
Hard Drive: 1 x 8.4 GB - standard - ATA-33
Optical Storage: CD-ROM
Monitor: None
Graphics Controller: AGP 2x - Matrox MGA G200 - 8 MB
Audio Output: Sound card - PCI - stereo - 16-bit
Power: AC 110/220 V ± 10% ( 50/60 Hz )

Inace idem u subotu da kupim, ako imate neke primedbe slobodno recite. HDD videcu da ga zamenim kasnije za bar neki od 20/40 giga. Takodje planiram da dignem XP, iskljucim sve zive servise, tj. ostavim sta je sve potrebno za net i ostavim komp da radi :)

E, da i zaboravio da pitam: Prilikom otvaranja kompa, primetio sam cudan raspored komponenti, tj memorija je stavljena dole u vertikalu, PCI/VESA slotovi su gore gde bi trebao CPU da ide, valjda je to stariji ATX standard u pitanju. OK. Ali zasto pobogu je toliko veliki CPU heatsink ili sta je vec, lici mi na neki veliki plasticni usisivac?

Nazad
Vrh Dno