Šta je novo?

konfa za OC - mala pomoc potrebna !!??

mkrnjic

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2002
Poena
619
Komp mi treba za CAD/CAM. Malo bih ga OC tek koliko moze na default voltazi ili sa minimalnim povecanjem napona, a sve to uz neki obican Cooler. Znaci to su uslovi ... a cini mi se da tada moze da dobaci do 2.4 GHz.
Izbor komponenti je fiksan jer drugar koji mi radi sa kompovima te komponente moze da dobije od dilera

1.Asus A8N-E ili MSI K8N NEO4-FI ili Abit KN8-ULTRA
koja je bolja, meni je Asus nekako najblizi ?? Cene su bliske

2.A64 3000+ BOX Venice ili A64 3200+ Venice Tray
cene su u 3 evra, koji vi preporucujete?? Jel treba gledati stepinge, serije i datum proizvodnje da bi se izabrao dobar primerak za OC ??

3.Corsair TwinX 2x512 kit CL2-3-3-6 Life time ili
ili neki Kingston VR CL2.5
ili Transcend TS64MLD64V4F DDR 400 CL2.5-3-3
ili TwinMos 2x512Kit (DC-512-400-TWI-184-U-16-F-2.5) valjda je CL2.5

4.HIS X700 iCooler ViVO mislim da mi ovo dovoljno
ili Leadtek PX6600-TD128
ili Club 3D 6600 Passive ??? 256DDR, 128bit besumno hladjenje 2god. gar.
ili mozsda neki X600XT od MSI

5.Hitachi 2x80Gb SataII u Raid-u --- ovo je jedino sigurno

6.Koliko jeftino Kuciste - Napajanje moze da potera sve ovo ???

Dosta sam citao na temu OC i ovo je neki moj uzi izbor na osnovu onoga cime moj drugar raspolaze i sta moze da nabavi, pa ako Vam nije problem samo ukratko da date svoja misljenja. Inace cilj je potrositi najmanje para
pa zato ovde ni nema neke egzotike

Pozdrav i Hvala

1. Ne znam kakav je taj Abit, ali sto se ASUS-a tice, uzmi pre njega nego MSI.

2. 3000+ BOX

3. Interesantan izbor memorija... Ne znam kako se ponasa TwinX, ali ako hoces dobro a jeftino da prodjes, uzmi Transcend!

4. X700 ce odlicno da ti sluzi...

5. ...

6. Uzmi barem neki Chieftec od ~80 eura, sa napajanjem...

cene za memoriju (2x512) su tu negde (dilerske bez PDV-a)

Corsair 99.5e
Transcend 93e
TwinMos 81e

a jedino Corsair ima CL 2 , pa me je to privuklo

A kad vec preporucujes Transcend dali da uzmem Transcend ili Transcend JetRam ??
ovaj JetRam je nesto jeftiniji 5-7e

Ubi me sa tim Chieftec-om, al dobro ... a koliko Wati bi trebao da ima taj Chief ??

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pa ako je tako mala razlika, onda uzmi Corsair... Jesi siguran da je to cena za OBA modula? :)

Sto se tice Transcenda, uzmi obican, mada svejedno je bukvalno, rade odlicno sve Transcend memorije...

Pa sad uzmi Chieftec pa si miran, ne moras da razmisljas dugo vremena... Napajanje, pa, 350-400W da bude Chieftec i zavrsava ti posao ;)

Ima onih novih njihovih napajanja sa 12cm fan-om i sa dve 12V grane i jako su dobra... Tihi ventilatori i stvarno pouzdan rad... Tako da, koju god snagu uzeo, neces pogresiti! Idu uz kucista naravno...

Definitivno su oba modula ... to je Imtel cenovnik ... a jeftiniji Transcend u PIN-u je 41e po modulu pa mi je to dosta jeftinije od Corsair-a ... pa cu imati vise prostora za kombinacije ... mada me Chief bas prevario ...

Hvala u svakom slucaju na pomoci pri resavanju dilema ...

Beži od X600-ke, i 6600 256ddr (mada kad razmislim možda će ti trebati extra memorije s' obzirom da ćeš računar koristiti primarno za Cad). Transcend je dobar proizvođač (life-time waranty, i ostale stuff), ali kada se razmišlja o oc
onda definitivno Corsair. Što se tiče kućišta ne znam koliko ćeš se baviti oc-om, ali tu važi pravilo što veće kućište, i što jače napajanje. A mogao bi i da uzmeš neko standardno (kung-fu) kućište (malo prostranije), i da kupiš zasebno neko Chieftec, LC Power, Cooler Master, Enermax... napajanje.

U CAD/CAM-u Procesor odradjuje dosta umesto grafike ma koliko to apsurdno zvucalo ...

Sto se tice OC mislio sam da mi granica bude mogucnost BOX Coolera stim da bih ipak promenio Cooler za neki malo bolji ... A za ovu kombinaciju sa Kucistem i nekim Brand PSU sam i sam razmisljao ... da bih ustedeo 20-30e ... tj preusmerio ih u nesto drugo ...

Ne isplati se... 25-30E kinez + 50-60E napajanje, ako uzmes LC Power... Sto mu dodje 80-90E, za koliko imas komplet Chieftec (kvalitet i prostranost) sa napajanjem od 350/400W koje ce ti apsolutno biti dovoljno!

mkrnjic je napisao(la):
U CAD/CAM-u Procesor odradjuje dosta umesto grafike ma koliko to apsurdno zvucalo ...

Sto se tice OC mislio sam da mi granica bude mogucnost BOX Coolera stim da bih ipak promenio Cooler za neki malo bolji ... A za ovu kombinaciju sa Kucistem i nekim Brand PSU sam i sam razmisljao ... da bih ustedeo 20-30e ... tj preusmerio ih u nesto drugo ...
Evo saveta od coveka koji izmedju ostalog radi U PRO/Engineer-u, Mechanical Desktop-u itd.
1. CPU AMD pod obavezno. S939, najbolje sa 1MB kesa, ali nije neophodno ako se nema. Dobar je neki Venice 3000 ili 3200+ sa 512KB pa OC na 2.4-2.5Ghz, stabilnost ti je jako bitna.
2. Barem 1GB memorije, a pozeljno i vise.
3. Grafika pod obavezno NVidia i to neka 6600 ili jaca. Dovoljno je 128Mb na njoj.
4. Monitor 19" pa na gore. TFT, a ako se nema moze i CRT.
5. Mis neki kvalitetniji, precizniji, ali lagan. Nikako Logitceh MX serija, teski su, a dosta se mis "voza" u radu pa dolazi do bespotrebnog zamora.
6. Kvalitetna podloga za misa ili vise krpenih jeftinih pa cesto menjati da mis klizi :d
:wave:
edit: Sto se tice komponenti koje si pobrojao izdvojio bih onaj 6600 sa pasivnim hladjenjem. kada covek razmislja najmanje mu treba ventilator koji "vristi"

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Evo saveta od coveka koji izmedju ostalog radi U PRO/Engineer-u, Mechanical Desktop-u itd.
1. CPU AMD pod obavezno. S939, najbolje sa 1MB kesa, ali nije neophodno ako se nema. Dobar je neki Venice 3000 ili 3200+ sa 512KB pa OC na 2.4-2.5Ghz, stabilnost ti je jako bitna.
2. Barem 1GB memorije, a pozeljno i vise.
3. Grafika pod obavezno NVidia i to neka 6600 ili jaca. Dovoljno je 128Mb na njoj.
4. Monitor 19" pa na gore. TFT, a ako se nema moze i CRT.
5. Mis neki kvalitetniji, precizniji, ali lagan. Nikako Logitceh MX serija, teski su, a dosta se mis "voza" u radu pa dolazi do bespotrebnog zamora.
6. Kvalitetna podloga za misa ili vise krpenih jeftinih pa cesto menjati da mis klizi :d
:wave:
edit: Sto se tice komponenti koje si pobrojao izdvojio bih onaj 6600 sa pasivnim hladjenjem. kada covek razmislja najmanje mu treba ventilator koji "vristi"

Ma znam ja sta treba ali ... jedno su mogucnosti, drugo su zelje ... videcu kako ce se sve uklopiti

Vrh Dno