Šta je novo?

Konfa za direktorovog klinca, pomoc

zava1974

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle prvenstveno igracka konfa.Izabrao sam mu recimo:

grafiku asus eah 4870/512 za nekih oko 220€ (ovo nekako izdvajam kao dobar izbor za 220e)

plocu DFI Lanparty DK P45-t2RS oko 115€
proc intel Q9300 oko 190€
memorija kingston 2x2Gb-1066 DDR2 oko 100€

nesto ovako,al me malo *ebe cifra koja MAX moze da bude 700€.Sad ovo gore ne prelazi 700 ali treba neko dobro kuciste,napajanje i hard(ovi).Ne bi da vas zamaram mnogo ali malo sam ispao iz fazona zadnjih 6-7 meseci a bilo bi lepo da me direktor ne zove svaki dan tipa,e a sta sad ovo nece da radi,pa vas zato molim za pomoc da nekako sastavim ako je ikako moguce stabilnu igracku masinu do 700€ bez monitora.Hvala svima.Pozz

Tu ti ne treba Q9300 vec neki 8400 ili eventualno 8500 mada bolje jeftiniji poshto si u stisci sa budzetom.
Napajanje Cors HX620 - ~120e
Hard WD 640 AAKS - ~60e
E kucishte stavrno nemam pojma ti jeftiniji modeli kakvi su, ali vidim da se spominje TT M9 ili tako neshto, ne radi mi sad mozak ;)

Mislim da se to sve uklapa tu negde cak i malo ispod budzeta, ili uzeti CM 690 i onda tacno staje ako sam dobro sracunao :)

:wave:

Aha,znaci ipak mogu da odrade i 8400 ili 8500.Meni se nekako ucinilo da su nekako slabi
spram konfiguracije.E da,nisam pomenuo,oc ne dolazi u obzir,znaci samo def. proc,grafa...
Hvala Rossi :wave:

P.S. Da ne bude zabune nisam pogresio sobu,napajanje.kuciste i hardovi to cu nekako da se snadjem

Poslednja izmena:
Za igranje savako E8xxx serija, brate q9300 radi na 2.33ghz, a e8400 na 3ghz, a igre nemaju koristi od 4 jezgra tako da se vec samo namece shta je bolje. poshto kazesh da nece nishta biti klokovano ne treba ti ta plocha. Slobodno uzmi ASUS P5QL-E. Shto se napajanja tiche slazem se sa Rossi-em, mada mozesh da potrazishi Corsair VX750 mislim da tom klincu nece biti da li je PSU modularan ili ne. Shto se HDD-a tiche WD 6400AAKS je trenutni best buy. Shto se kucista tiche ispod Cooler Master Elite ne ici, ali bi npr. razmotrio CM690 ili Chieftec CH-05. Grefika definitivno 4870. Memorija je isto OK. Mislim da nisam nishta preskochio :)

Intel Core2Duo E8400
Asus P5QL-E
WD6400AAKS
2x2GB Geil Ultra 1066
CoolerMaster Centurion 590
OCZ 500W StealthXStream
Gainward ATI 4870 Golden Sample

702€

^^
Da,da...takav odgovor sam ocekivao,konkretno nemoj to zbog toga i toga.
Znaci idemo ovako :

Intel 8400 ili 8500
ASUS P5QL-E
ASUS EAH 4870/512
kingston 2x2Gb 1066
corsair 620 ili 750
lepo je ovo chieftec,videcemo sta ce dete reci :)

Jos jednom puno hvala ljudi,mozda se jos neko javi pa da krenem u poteru po radnjama :)

Poslednja izmena:
Jeste taj Corsair super, ali nema potrebe davati tolike pare na napajanje kada ce i onaj OCZ da radi posao bez problema. Bolje uzmi Gainward umesto Asus-a jer ima bolje hladjenje, znaci manje se greje i manje je bucan.

Evo kako izgleda CoolerMaster Centurion 590:

http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=3927

Poslednja izmena:
Bitno je da uzmesh kvalitetno napajanje jer ono pre svega moze da ti zadaje najvishe problema pogotovo kad imash jaku grafu poput 4870 tako da ovaj OCZ shto je neko spomenu otpada iz price iz momenta...
Hardic ne razmishljaj vec uzimaj 640-icu ...

A za kucishte je stvar ukusa ;)

^^
Mislim da sam ovde negde procitao da je neko imao problema sa fanom na gainward-u ili je to bilo
sa powercolor...pa sam zato isao na ASUS-a.
Sto se tice napajanja i ja sam pristalica kao i Rossi snaznog i pouzdanog napajanja,pa cak i ako kosta 15-20€ vise,mada verujem da bi i jedan OCZ odradio posao.

Bitno je da uzmesh kvalitetno napajanje jer ono pre svega moze da ti zadaje najvishe problema pogotovo kad imash jaku grafu poput 4870 tako da ovaj OCZ shto je neko spomenu otpada iz price iz momenta...

Moj ortak ima Gigabyte 460W napajanje koje tera bez problema 4870, tako da onda moze i OCZ.

Sto se tice napajanja i ja sam pristalica kao i Rossi snaznog i pouzdanog napajanja,pa cak i ako kosta 15-20€ vise,mada verujem da bi i jedan OCZ odradio posao.

Corsair 620W je duplo skuplji od OCZ koji ce raditi posao tako da nema potrebe davati tolike pare bezveze.

Poslednja izmena:
Vrh Dno