Šta je novo?

Konfa se buni

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
U pitanju je neka starija konfiguracija koja je odjednom prestala da butuje windows 7 , i onda sam ja pokusao da reinstaliram windows ali on ucita cd i krene da ucitava windows znaci scena "Starting Windows" i tu zabode a kada se butuje ovaj instalirani onda udari restart uvek , pokusavao sam do sada da menjam ram , da butujem sa usb-a , da flesujem bios , i jos ponesto .. KOnfa je otprilike neki stari combo gygabite i procesor 3400mhz intel 1gb rama 160gb hdd dvd rw ..Ako neko ima ideju sta moze biti i kako da se opravi neka javi .

Hvala unapred

Da li si probao safe mode?

Probaj optimized defaults u BIOS-u.
Probaj i fail safe defaults.

Kad promeni hdd dobijam blue screen error na kojem mi pise standardni tekst ako vidite ovo prvi put bla bla bla i na krAJU nesto ako vam je potrebno da udjete u safemod da obrisete nest od software onda to mozete uciniti sa f8 bla bla ali nece ni safe mod ..

Moguce da je problem do graficke. Jednom mi se bas tako ponasala i rerna joj nije mnogo pomogla. :)

Racunar ima samo integrisanu.

Onda u najgorem slucaju da je nesto do ploce. Baterija?

Mozda da probas da prikljucis hard na neku drugu IDE/SATA granu.

Cekaj. Sad citam opet temu i vidim da kazes "Kad promeni hdd dobijam blue screen...".
Jel si ti to stavio drugi HDD od drugog kompjutera i hoces sa tim HDD-om koji je podesen za drugi sistem, sa drugim drajverima... da upalis stari kompjuter?

Dok cekamo na odgovor, idi ovim redom (ako jedno ne resi problem idi na narednu stavku):
-Zameni kabl i probaj drugim SATA kablom.
-Ubodi HDD na neki drugi Sata ulaz na maticnoj
-Skini HirensBoot i narezi na butabilni disk. Pokreni ga iz bios-a, tj kao i instalaciju za OS. Onda pokrenes HDD Regenerator i pogledaj koliko imas bad sektora i saniraj ih.
-Sobzirom da nece da se ucita OS sa HDD-a ti losi sektori su bas na tom delu, pa saniranje najverovatnije nece da pomogne. U tom slucaju ces od tih losih sektora da napravis novu particiju (koju naravno neces da koristis), kako bi ti ostao HDD sa ispravnim sektorima gde ces morati da preinstaliras novi OS.

Ako ne urodi plodom onda idemo dalje. Inace ovo sa losim sektorima mozes da uradis i na drugom kompjuteru (ali naravno taj HDD ne povezujes kao primarni).

Cekaj. Sad citam opet temu i vidim da kazes "Kad promeni hdd dobijam blue screen...".
Jel si ti to stavio drugi HDD od drugog kompjutera i hoces sa tim HDD-om koji je podesen za drugi sistem, sa drugim drajverima... da upalis stari kompjuter?

Dok cekamo na odgovor, idi ovim redom (ako jedno ne resi problem idi na narednu stavku):
-Zameni kabl i probaj drugim SATA kablom.
-Ubodi HDD na neki drugi Sata ulaz na maticnoj
-Skini HirensBoot i narezi na butabilni disk. Pokreni ga iz bios-a, tj kao i instalaciju za OS. Onda pokrenes HDD Regenerator i pogledaj koliko imas bad sektora i saniraj ih.
-Sobzirom da nece da se ucita OS sa HDD-a ti losi sektori su bas na tom delu, pa saniranje najverovatnije nece da pomogne. U tom slucaju ces od tih losih sektora da napravis novu particiju (koju naravno neces da koristis), kako bi ti ostao HDD sa ispravnim sektorima gde ces morati da preinstaliras novi OS.

Ako ne urodi plodom onda idemo dalje. Inace ovo sa losim sektorima mozes da uradis i na drugom kompjuteru (ali naravno taj HDD ne povezujes kao primarni).

Ma ne , moguce da se nismo dobro razumeli , znaci fora je u tome sto on nece da pokrene nista , dodje bios tu sve radi sve mozes da menjas promenis i td. Medjutim kada god ja pokusam da botujem nebitno da li je to taj njegov stari sistem koji je imao na hdd ili pokusavam sa cd-a da podignem , windows 7 , windows xp ili cak live linux ili HirensBoo on zabode , mislio sam da je opticki uredjaj pa sam sve to radio sa usb-om medjutim nece da digne ni sa usb-a , inace sam odustao verujem da nesto ploca brljavi posto sam stvarno testirao i hdd nema bad sectora i dvd rom radi regularno , vec sam polako odustao od te mashine ..

izgleda da ti graficka radi u 2d modu a kada treba da udje u 3d nece pa onda ili zakuca ili restart
probaj da stavis graficku i psci sklot

A da nije ipak možda problem u napajanju. Može da se desi da se čas butuje komp, čas ne, ako je napajanje pretrpelo neko oštećenje.

Ostaju ti jos samo dve stvari, pre nego bacis plocu. Proveri cooler na procesoru, da se nije otkacio i zameni napajanje.

Ostaju ti jos samo dve stvari, pre nego bacis plocu. Proveri cooler na procesoru, da se nije otkacio i zameni napajanje.

Nije ni jedno ni8 drugo .. Grafika je ispravna probana na drugom kompu .. Nebitno svakako sam vec odustao od ovog kompica :(

Vrh Dno