Šta je novo?

Konektovanje Samsung Smart TV na internet

Gashi

Cenjen
Učlanjen(a)
03.09.2011
Poena
169
Pozdrav,imam problem sa konektovanjem na net vec par dana,od kad sam promenio provajdera i ruter.
Povezem TV sa ruterom,lan kablom.I onda trebam unjeti IP adressu,subnet mask,gateway i dns ali ne znam koje da unesem,kontam da trebam otic u podesavanja rutera i naci te podatke ali pokusavao sam svasta i bezuspesno.
Mislim da mi vecina vas moze pomoci u ovome,hvala unapred.

Na ruteru treba da ti bude oznaceno automatsko dodeljivanje IP adresa i sve na auto. Ideja je da prikljucis bilo koji uredjaj preko LAN kabla ili Wirelessa i da dobije sve automatski. Dakle prvo udjes u admin control panel rutra, i podesis sve na auto. Ako je wireless ruter naravno podrazumeva se i neka dodatna security podesavanja, sifra itd.

Ako je sve podeseno na strani rutera, na mom Samsung TV-u nemam nikakva rucna podesavanja. Samo ubodes kabl i dobice automatski parametre od rutera (ip adresu, dns, subnet mas, gateway).

Ne treba nista da ukucavas ako ides preko kabla a ako ides preko wifi jos manje :)
Znaci nakaci ga preko wifi samo ukucaj sifru (ako je imas setovanu, nadam se da imas). Kabl samo utaknes u ruter i u tv i to je to. Pokreni recimo youtube trebalo bi da krene bez problema...

Mozda njegov TV ne podrzava wifi, kao moj npr, bez wi fi dongle-a, nego samo LAN.

Tv podrzava samo LAN
povezivanje.
Ali kada stavim da sva podesavanja budu automatska pise mi da ip adresa nije tacna,da je unesem rucno

Pa probaj onda rucno. Ja sam sa nekim LG totalno izludeo resetujuci, probajuci ovako i onako, dok nisam zadao adresu rucno i sve je proradilo odmah i radi i dalje odlicno.
DHCP sa rutera inace radi odlicno, svi dobijaju adrese normalno i LAN i WiFi, ali ovo jednostavno nije htelo da saradjuje...

Vrh Dno