Šta je novo?

Konektor na punjacu laptopa

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Zvao sam sve elektro-radnje,imaju po mom vizuelnom misljenju identican konektor,ali me ljudi ubedjuju da to nije isto,kao nije isti standard.To je obican dc konektor,recimo kao ovaj...

A laptop je prepotopski,verujem da iz punjaca idu samo crvena i crna zica,bez one kontrolne zute...

Zvao sam sve elektro-radnje,imaju po mom vizuelnom misljenju identican konektor,ali me ljudi ubedjuju da to nije isto,kao nije isti standard.To je obican dc konektor,recimo kao ovaj...

A laptop je prepotopski,verujem da iz punjaca idu samo crvena i crna zica,bez one kontrolne zute...
Pa subler u ruke, izmeri spoljasnji i unutrasnji precnik, dubinu rupe i ako mozes da nadjes isti resio si problem. Ako je konektor na punjacu takav kao na slici, znaci vidis spolja metalni valjak bez prekida i unutra samo jedan piljak(ili rupu ako je zenski) onda nema sta da razmisljas. Ako na konektoru pak ima vise kontakata kao na slusalicama onda je druga prica.

I meni isto treba konektor za HP-ov laptop 6715 adapter je 19v/4.74A ako nema konektor moze i ceo adapter spreman sam da platim neku razumnu cenu!

Ja imam HP510 (punjač 18,5V 3,5A), i tom punjaču odgovara konektor koji se koristi za Sony diskmen. To sam slučajno otkrio kad sam u Silkenu video OVAJ kabl. I pored ubeđivanja prodavca da to ne može odgovarati laptopu, uzeo sam ga i služio me je neko vreme dok i u njemu nije nastao prekid.

Sada sam problem sa konektorom rešio na sledeći način, mada uskoro planiram i bolje rešenje:

hpkonektor.jpg

Vrh Dno