Šta je novo?

Konekcija mi zapucava kada nema downloada

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Mislim da mi je bolje da otvorim posebnu temu oko mog problema. Pisao sam u "Ptt Adsl ?" pa mi je bolje ovako nego da cekam od korisnika PTT usluga.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=98422&page=39
Ovde ima par moji poruka.

Elem, da nedavim :). Znaci na PTT ADSL 512 sam. Od pre par dana mi se desava sledeci problem.
Kada mi je u toku download, nije bitno da li je neki duzi (celu noc, ceo dan) ili neki kraci, u trenutku kada prestane protok i vise nema dl konecija radi jos neko vreme, od prilike oko 5min i tada kada pokusam da pokrenem novi dl ili da surfujem stoji mi zapucana konekcija i zatim prijavi "Error! Could not locate remote server itd" ono sto i pise kada ne moze da se konektuje na neki sajt. To se desava na svim sajtovima. Da je dl u toku onda je sve ok.
U statusu u tray-u stoji da je otvorena konekcija i ne prijavljuje da je ne konektovan, dogodi se nekad kada se to dogodi da se i diskonektuje ali retko, tada se i obradujem jer onda taj problem prepisujem PTT-eu :).
Probao sam da skeniram sa NODom, ad-adware pro i Spyware Dr. nasli su neke sitnice ali to nije pomoglo. Ne znam vise sta bi mogao da pokusam. :(

Naravno, dok sam ovo pisao konecija se zablokirala pa moram da se diskonektujem/konektujem i onda cu moci da okacim novu temu. :crash:

Meni se to isto desava na beotelu adsl 256, problem resen tako sto su mi uvek upaljeni yahoo messenger i skype ioni mi uvek odrzavaju konekciju "zivom",a ionako su mi stalno upaljeni pa i ne smetaju.

:zgran: ne mogu da verujem. Znaci u potpunosti sve isto kao sto sam i opisao? Kolko ti se dugo to desava? **** ti ovo ako cemo morati ovakvu konekciju da imamo :bottle:

da vam nije podesheno da se sam diskonektuje ako vam je konekcija idle x minuta?

Kako to da proverimo? Inace ja sam na sezamu i imam istih problema. Pisao sam vec o tome

da vam nije podesheno da se sam diskonektuje ako vam je konekcija idle x minuta?

Meni ne bude totalno diskonektovan. Kada kliknem na ikonicu ADSL desni klik tu stoji disconnect i status. Da je diskonektovan onda bi stajalo connect, u ostalom znas na sta mislim.

ili vam je mozda provajder to namestio sa svoje strane..
reshenje: ping -t google.com ili kao shto neko rece drzite im uvek ukljucen..

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    55.3 KB · Pregleda: 87
eto ja sam na eunet-u i imam istih problema kao i moji drugovi takodje na eunetu. identicni problem,ako se net ne koristi 5-6 min jednostavno se zaglupi i jednino resenje je reconect.

Jel se popravila situacija kod nekog?

Vrh Dno