Šta je novo?

Kondenzatori?!

mig

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2007
Poena
309
Kakvo misljenje imate o kvalitetu i izdrzljivosti sledecih elektrolita: JEE, TEAPO,G-luxon, VENT/Licon.Vidjao sam ih i na losijim proizvodima (napajanja, grafike,ploce) ali i na firmiranim tipa Chaintech,Sapphire,HIS,Chieftec...
Trebalo bi da su srednje klase, znam da su najbolji Nichicon,Panasonic,Rubycon, Matshita,Sanyo,Elna,Philips...ali me interesuju kakvi su oni prvi navedeni u globalu i/ili pojedinacno jer se cesto mogu naci na elektronici koja se kod nas pazari.

Hvala puno!

Pogledaj ovu listu:
http://www.capacitorlab.com/low-esr-capacitor-manufacturers/

Ove koje si naveo ne bih koristio na osetljivijim delovima. Na primer na matičnoj. Mislim da ovi lošiji ne trpe ekstremne uslove najbolje.
Isto tako, lošiji imaju 1000 ili 2000 radnih sati što je manje od onoga što nudi Panasonik a i mogu da izdrže manju struju talasanja.
Pri uslovima rada koji su bliski temperaturnoj granici i propisanom riplu postoji mogućnost da otkažu. U takvim slučajevima ne bih se pouzdao u njih.

Tema jeste stara ali sam se nadao da će nekome pomoći ubuduće pošto sam i ja tražio neke informacije o ovoj oblasti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno