Stefan V.
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 02.05.2016
- Poena
- 54
stigao mi je danas mikrofon iz Kine, kondenzatorski BM-800. solidnog kvaliteta izrade, ali mene muči najviše što se čuje prilično šuma na njemu? kako to rešiti? guglao sam neki kažu da je neophodno fantom napajanje(iskreno nemam blage šta je to?), neki-neitegrisana zvučna, treći pretrpojačalo ili mikseta...itd. jako čudna mi se stvar desila u programu adobe audition, šuštalo je i sve to, klasika dok sam snimao, ali prekinuo sam pa počeo opet, odjednom je snimao punom jačinom i bez trunke šuma. kada sam izašao iz programa, naravno, vratilo se po starom, non stop da šušti.ne kapiram. napajanje mi je modularno xstrike 600w, zvučna int. realtek alc892...ako je potrebno još podataka, recite. Zanimljivo, da kada prikačim mic. na prednji ulaz, šum je duplo manji što mi nije logično, ali i to da pitam... ukratko, pitanje glasi: kako se rešiti šuma, i da li moram neke druge komponente da kupujem?
PS. ovo pitanje sam postavio i u drugom podforumu ali tamo niko ne odgovara pa pišem i ovde u nadi da će neko odgovoriti. hvala
PS. ovo pitanje sam postavio i u drugom podforumu ali tamo niko ne odgovara pa pišem i ovde u nadi da će neko odgovoriti. hvala