Šta je novo?

Konacno Normalan Kablovski Internet U Beogradu!

supernext

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2003
Poena
601
Pozdrav svima,

Danas sam uveo kablovski Internet preko Verata i to 128 kbita za 3200 dinara, ide sve kako treba (modem (USB) sam platio 7000 dinara jedina kvaka je u tome sto modem morate od njih da kupite)

Ping do cs.yubc.net mi je 30 milisekudni sto je stvarno za svaku pohvalu.

Nema merenja potrosnje (bar su mi tako rekli) vec samo placam mesecno 3200 dinara, (doduse nisam im rekao da cemo ja i komsija da delimo tih 128 kb al ok).

Eto reko da prenesem utiske.

Mislim da sam se dosta nalozio sada na net odoh da pikam counter!!!

Ne mogu da se otgnem utisku da je ovo postovao neko iz Verata...oprosti mi Boze ako gresim i klevecem :)

Koji su uslovi da bi se uveo taj kablovski preko njih sto se postojecih instalacija tice?

supernext je napisao(la):
Pozdrav svima,

Danas sam uveo kablovski Internet preko Verata i to 128 kbita za 3200 dinara, ide sve kako treba (modem (USB) sam platio 7000 dinara jedina kvaka je u tome sto modem morate od njih da kupite)

Ping do cs.yubc.net mi je 30 milisekudni sto je stvarno za svaku pohvalu.

Nema merenja potrosnje (bar su mi tako rekli) vec samo placam mesecno 3200 dinara, (doduse nisam im rekao da cemo ja i komsija da delimo tih 128 kb al ok).

Eto reko da prenesem utiske.

Mislim da sam se dosta nalozio sada na net odoh da pikam counter!!!

Pa kod KDS-a je 2000 din za 256kbit flat ;)

Guru, jel mozesh ti da uvedesh KDS-ov flat? Ne mozesh, tj. mozesh ako se preselish kod merkatora...
po meni je taj veratov sasvim ok, samo shto pita Dandy koji su uslovi za to? Chak bih se odrekao i jedne isdn parice za to :)

nemoj bre da mi se guru preseli kod mene! jadan ja onda!!! :mrgreen:

dobar je guru tu de je :)
peco i da jeste reklama,bolje uslove za 128k flat u centru i okolini (ne rachunamo deo oko toshinog bunara ) stvarno nemas..cak je isdn sa 2 kanala i 2 flat-a (ako to moze uopste) i impuslima skuplji od ovoga

Ja sam u Mirijevu ovi iz KDS-a jos od letos obecavaju kablovski net ali nista od toga,ako do nove godine ne uvedu moram da trazim alternativu pa me interesuje iz kojih sve delova grada mozes da se kacis na Vratov kablovski net

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
cak je isdn sa 2 kanala i 2 flat-a (ako to moze uopste) i impuslima skuplji od ovoga

Kako da ne bude skuplji? Pretplata za dvokanalni ISDN je na Sezamu 1500 din mesečno. Znači ostaje ti 1700 dinara za telefon. To je oko 340 sati u jeftinoj tarifi, s obzirom da koristiš 2 kanala to je duplo manje, odnosno 170 sati. Ako si 24 sata dnevno na mreži to je samo 7 dana. I za to vreme naravno imaš stalno zauzet telefon.
Zaključak - kabl je majka, samo ko može i ko ima potrebu. Meni bi ipak bilo mnogo 3200 din mesečno za net, dok je recimo 1500 din koliko je kod PTT KDS - super ponuda.

supernext je napisao(la):
...Danas sam uveo kablovski Internet preko Verata i to 128 kbita za 3200 dinara, ide sve kako treba (modem (USB) sam platio 7000 dinara jedina kvaka je u tome sto modem morate od njih da kupite)...

Moze li malo preciznije... kome da se obratimo (posto na sajtu nema nikakvih informacija), koji su tehnicki uslovi, ima li limit za download, neki cenovnik (64, 128, 256)...

Pozdrav! :wave;

Vidite ljudi da chovek igra cs... pustite ga malo ;)

evo danas sam okrenuo verat i to telefon koji je bio u nekom prethodnom topicu o veratovom kablovskom (tel je 011/3065427)
Jedan od zaposlenih mi je rekao da je ta usluga sad moguca samo za pravna lica,modem i setup jeste 7k dinara,ali je 64k flat 6k dinara,a 128k 11k dinara
Rekao je jos da ce za fizicka lica uvodjenje biti moguce tek za 2 meseca,i da ce cene biti vise od 50% manje,i da je pokriveno 75% Beograda

Zasto imam utisak da cu ja da budem u preostalih 25% :mad:

Svi imamo takav utisak PJ :) ... ja sam odavno prestao da se nadam nekom boljem internetu u ovoj zemlji :/

Misha je napisao(la):
Svi imamo takav utisak PJ :) ... ja sam odavno prestao da se nadam nekom boljem internetu u ovoj zemlji :/

Ma bice boljeg neta u ovoj zemlji, ali ne u tvom i mom kraju :mrgreen:
Ti makar imas ISDN, ja sam tek skoro dobio dig. liniju.

Najgore je Joe-u, on je udaljen 50ak metara od linije odakle vise ne uvode KDS :mrgreen:

Pa ok, imam isdn, ali me u poslednje vreme mnogo koshta, flat + veliki telefonski rachun :/ ...
Od bezichnog sam odavno odustao jer sam u rupi tako da sumnjam da moze neki signal da dopre do mene, a kablovski isto sumnjam da ce biti ovde u neko dogledno vreme dok ne odem odavde :)

da ovo nije shugava reklama "thread Creator" bi se opeth javio...

pa thread creator se registrovao na dan postavljanja ovog posta ;)

i ovo mu je jedini post :D

mada da peca nije skrenuo paznju, verovatno ne bi primetio to :) :(

anyway... skupo bre bato :)

ha ha! tek da vidite sto sam dobio ponudi za wireless za firmu!!! mislim, sramota

Slayer je napisao(la):
da ovo nije shugava reklama "thread Creator" bi se opeth javio...

axa, sad sam pogledao... 1 jedini post...
:cuss:

taj fazon...

Da ne otvaram novi thread - jel ima neko neku kablovsku varijantu na Vozdovcu (bgd) u blizini vozdovacke crkve. Kome da se obratim za uvodjenje.

DS9 je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread - jel ima neko neku kablovsku varijantu na Vozdovcu (bgd) u blizini vozdovacke crkve. Kome da se obratim za uvodjenje.

Probaj Radius Vektor, drugarica koja živi kod tebe u komšiluku mi je rekla da oni jedini nameravaju da uvode net u tom kraju (trenutno razvlače kablove), a zvala je i PTT i Ikom i rekli su joj da "nisu zainteresovani".

Misha je napisao(la):
po meni je taj veratov sasvim ok, samo shto pita Dandy koji su uslovi za to? Chak bih se odrekao i jedne isdn parice za to :)

Um, ISDN i ide preko samo jedne parice, a drugo, _kablovski net_ ide preko televizijskog, koaksijalnog kabla, dakle nema nikakve veze sa ISDN-om i telefonskim paricama. Možeš jedino da se odrekneš ISDN-a u korist DSL-a :)

Ono što mene interesuje, je ko je kablovski provajder preko koga Verat nudi ovu svoju uslugu? PTT i SBB sigurno nisu, a nema šanse da će da razvlače svoju mrežu.

Vocko je napisao(la):
...
Najgore je Joe-u, on je udaljen 50ak metara od linije odakle vise ne uvode KDS :mrgreen:

Po toj logici, onda je meni najbolje... Ja sam samo istih tih 50 metara udaljen + jos jedno 130km :S

Mislim, ja sam u gradu koji nema ni net provajdera a kamoli nesto drugo... Secam se da sam svojevremeno kada sam viso po netu i po 10 sati dnevno (ta divna vremena uz Planetarion) placao telefon i preko 5k dinara... Mislim, SMIN je za mene ko kablovska :mrgreen:

PJ je napisao(la):
Zasto imam utisak da cu ja da budem u preostalih 25% :mad:

Jedno mesto je tu rezervisano za mene... ctp;
Svima oko mene ubacili dvojku, u zgradi(stara 5 godina) ima nas dvoje na staroj centrali ( Siemens iz '39.-te, ne salim se, ozbiljno) i dvojnici smo...a u centru BG...
Nista ne moze da me potrese kao vesti po novinama i TV-u da je neka zabit dobila novu centralu sa tonskim biranjem ...dodje mi da zaplacem :(
Uzas bre ljudi, ko da sam u 18 veku...sramota...
Sa velikim interesovanjem cekam bilo kakve vesti o kablovskom internetu, cena nije bitna....
Pozdrav! :wave;

mikis je napisao(la):
Probaj Radius Vektor, drugarica koja živi kod tebe u komšiluku mi je rekla da oni jedini nameravaju da uvode net u tom kraju (trenutno razvlače kablove), a zvala je i PTT i Ikom i rekli su joj da "nisu zainteresovani".
Sa njima će se usrećiti... U blokovima su u aprilu ili maju rekli da će da u julu počnu da uvode net. Do avgusta ne nisu ni oglasili. Onda su u avgustu rekli da će uskoro objaviti pakete. U septembru su objavili pakete (i to očajne, bukvalno prepisane sa SBB-a - ustvari cela priča sa netom je počela kada je SBB krenuo da daje letke na kojima su obećavani net i 60 kanala), ali nisu dali cene. Za njih su rekli da će biti uskoro, ali ih evo još nema, a i sa njihovog info kanala su povukli i celu priču o netu :cuss:

mikis je napisao(la):
...
Um, ISDN i ide preko samo jedne parice, a drugo, _kablovski net_ ide preko televizijskog, koaksijalnog kabla, dakle nema nikakve veze sa ISDN-om i telefonskim paricama. Možeš jedino da se odrekneš ISDN-a u korist DSL-a :)
Da, setio sam se kasnije toga. Na ovo sam pomislio jer znam da verat ima ili je imao neku ponudu za DSL pa sam neshto permutovao :(
Ali kao shto rekoh, nema dobrog neta kod nas josh dugo ://

Vrh Dno