Šta je novo?

Komunikacija sa Bosnom

Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
304
Problem je prost, devojka mi je iz Sarajeva, mobilni je preskup, fiksni isto, halo kartice (300 din za 18 min) su prihvatljivije, orion telekom (330 din za 23 min) jos prihvatljivije, ali i daje je sve previse skupo. Lelekova kartica za VOIP mi nije pomogla posto mi je posle 00387 izbacio da je pozivni broj na listi nedozvoljenih pozinih brojeva (ili neka slicna glupa poruka).

Skype jeste prihvaljiva opcija, ali nisam ja uvek pri kompu kao ni devojka, tako da odpada kao resenje.

Da li neko ima neko iskustvo? Znam da za CG imaju posebne popuste, da li tako nesto postoiji i za BIH?

Jeftinije mi je da zovem Ameriku i Novi Zeland... :mad:

Ako sam omasio mesto, nek neko prebaci u odgovarajucu deo foruma.

kupite android telefonce sa paketom gde imaju megabajti... instaliras skype i pricate :)

Trebao bi da kupim skype kredit, 17 centi (din) je telefoniranje na fiksni, 27 centi (din) za mobilini.
Tako da je jeftiniji orion telekom 14.3 din minut.

U bosni je tek skoro uvden flat internet. tesko da ce da tek tako puste flat za telefone. Barem ja nisam nasao paket u kom ima internet...

Kupite MTS kartice (ti mts, ona MTEL) i zoves je po ceni od 14din/min...

to je tek malo jeftinije od orion telekoma.
jel ima nesto drugo?

hvala svima na trudu.

Hajde malo razmišljanja van kutije, kada nije neophodno pričanje/niste u stanu, može twitter preko smsova. Kada ste kući onda skype.
:)
---
desire

Pa kako "tri trocice tri dvojcice" razgvor preeko tvitera??? :S:

sms smo vec sredili, ja imam bosanski broj, a zena srpski. tako da nam izadje normalna cena poruke.

Cek, imas i devojku i zenu? :D

Mts i omiljeni broj. Tako se bar ja cujem sa bratom. Mene kosta 5-6 dinara poziv, a njega isto tako nesto, ali po minutu.

jel moze da bude omiljeni broj nesto sto nije u mts mrezi?
jel ima tamo broj u romingu? ili koristi onaj mtel?

@slatkisi zena=devojka :p

Ti zovi sa Moj Klub MTS prepaid kartice njen MTS prepaid broj i to tebe kosta 3 din po razgovoru a nju 8din po minutu u prepaid romingu, MTS zona 0.
Nju definises kao F&F broj na tvojoj Moj Klub kartici.

ZVEZDA prepaid
Prepaid roaming zona 0

Po meni ti je bolja opcija uzeti postpaid paket u kome je uracunat i internet i neki smart telefon, tipa neki android, symbian, iPhone... I instalirajte skype i whatsapp i uzivajte do mile volje. ;)
Tako sam ja odradio sa mojim drustvom iz Republike Srpske. ;)

Po meni ti je bolja opcija uzeti postpaid paket u kome je uracunat i internet i neki smart telefon, tipa neki android, symbian, iPhone... I instalirajte skype i whatsapp i uzivajte do mile volje. ;)
Tako sam ja odradio sa mojim drustvom iz Republike Srpske. ;)

koji paket kod kog provajedera si nasao, posto ja nisam uspeo da nadjem postpaid paket koji ima internet.
Gledao sam na bh telekom
http://www.bhtelecom.ba/tarifni_modeli.html
ero net
http://www.eronet.ba/privatni-korisnici/tarife/ugovori
i mtel
http://mtel.ba/menu/2806/tarifa_smart_/?s=36b8rgsu5uiad7inj8j2n7auq3

Mozete da koristite i Viber umesto skajpa na mobilnom.

zar nema mtel besplatne dolazne pozive u roamingu u srbiji za postpaid brojeve ?

Edit: sad sam video da su to ukinuli... sad je cena dolaznog poziva u za mtel broj u roamingu 0.12 km...

Poslednja izmena:
www.megavoip.com najjeftiniji pozivi za BiH (4 euro centa/min). Ako imas android telefon ili bilo kakav internet > 200kbs, to je daleko najpovoljnije za pozive iz Srbije na fiksni telefon u BiH. Jeftinije od toga ti moze samo biti Skype-to-Skype (besplatno).

Da ne otvaram novu temi...
Kako se tarifira poziv pristupnog broja za Orion VoIP 0800 800 800 ako zovem sa 064 postpaid-a? Da li je besplatno i da li mi trosi besplatne minute ukljucene u pretplatu?

Pozivanje 0800 brojeva mora biti besplatno sa svakog telefona sa kog je moguce pozvati taj broj (poziv placa primalac a ne pozivalac, pa samim tim primaoci tj vlasnici 0800 broja rese da je moguce pozivati samo sa fiksnih telefona u zemlji a ne i sa mobilnog.). Tako da ako mozes pozvati koristiti taj voip servis sa mobilnog, to mora biti free.

Fuck!!! Izgleda da ne moze da se zove sa 064, cujem samo neko pistanje, a sa fiksnog radi. Zna li neko da li moze da se zove iz sa HaloKarticom? Ili sa neke druge mreze?

Taj broj nije dostupan iz bilo koje mobilne mreze koliko znam.

Vrh Dno