Šta je novo?

kompresija

sirius

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2002
Poena
619
Kada hocu da snimim neki film sa tv na comp koju kompresiju da koristim,tj.koja ima najbolji odnos kvaliteta i velicine koju zauzima na hardu

A jesi li pomislio mozda na DivX ?! :D
Solidan stepen kompresije uz minimalni gubitak na kvalitet-u - kompromis koji se redovno pravi u zadnje vreme (ako nisi primetio), a koji ces konkretno stepen kompresije odabrati to zavisi od potreba, tj. zahteva....

Crni je napisao(la):
A jesi li pomislio mozda na DivX ?! :D
Solidan stepen kompresije uz minimalni gubitak na kvalitet-u - kompromis koji se redovno pravi u zadnje vreme (ako nisi primetio), a koji ces konkretno stepen kompresije odabrati to zavisi od potreba, tj. zahteva....

A dali cu to moci sa svojom konfiguracijom (cel na 1.2)

sirius je napisao(la):
A dali cu to moci sa svojom konfiguracijom (cel na 1.2)
Naravno da ces moci (zasto ne bi mogao?), jedino sto ce ti trebati vise vremena da to sve odradis nego na recimo XP2000+ :)

Crni je napisao(la):
Naravno da ces moci (zasto ne bi mogao?), jedino sto ce ti trebati vise vremena da to sve odradis nego na recimo XP2000+ :)

A dali cu moci to direktno da uradim tj,da usput i gledam film

Crni je napisao(la):
Tesko s obzirom da za kompresiju u realnom vremenu treba malo jaca zverka :)

Pa kako da to onda da prebacim u Dvix mislim na koji nacin?

Nabavis Divx 5.03Pro i recimo Virtual DUB...
Pozdrav :)

Ajd taman da pitam. Elem Divx 5.03 mi pravi problema pri MultiPass kompresiji.. tj chak ni nece da krene da radi. Prijavi neku greshku u fazonu kao da nije mogao da inicijalizuje kodek i cvrc..
U pitanju je bash PRO verzija kodeka inaravno registroavana je..
Ima li neko ideje?

Mene interesuje maksimalna real-time kompresija koju mogu da postigne sa duronom 700, 256 rama. Ne mora da bude divx, ne mora da bude velika rezolucija. Interesuje me da li je nesto tako moguce, i ako jeste koliko bi zauzimao 1h, a da bude "gledljivo".(D)

Pa gledaj to ovako. Kod mene je na 2.4 @ 2.8 isla kompresija DVD u divx 32-36 fps. E sad samo jos trebas da proracunas koliko je 2.8 brzi od durona na 700 i sve ce ti biti jasno. Inace koriscena je rezolucija 720x540 25fps itd best compression... Pa srecno. U principu moraces sam da probas... pa da vidis sta moze da se izvede.:wave;

Nazad
Vrh Dno