Šta je novo?

Komponente za PC za kucnu kancelariju? Veoma Vazno

petarr

Slavan
Učlanjen(a)
17.06.2005
Poena
304
Zdravo.
Imam namera da sastavim PC za kucnu kancelariju a to znaci najvise rad sa Office-om, internet, a veoma redko film i neka igrica.

Koje komponente da uzmem?

1.MSI K8N Neo-FSR, MSI K8N Neo Platinium, Soltek SL-K8AN2E-GR, Soltek SL-K8AN2-GR ili Asus K8N-E Deluxe?
Razlika u ceni kod MSI od K8N Neo-FSR do K8N Neo Platinium je oko 50 eura. Kako sto sam uspio da vidim jednina razlika ako ne gresim je sto Platinium verzija ima IEEE1394 Port. Dali osim ovo ima neka druga razika u smislu drugaciji layout, kvalitetnije komponente i slicno? Ista razika je i kod Soltek, K8AN2E ima IEEE1394 Port dok ga K8AN2 ga nema. Razlika u cjeni je veoma mala oko 5 eura.
Koja maticna ploca da odaberem?

2. Asus V9520/TD, Asus V9520 Video Suite, Asus V9520 Home Theater, MSI FX5200-T128, MSI FX5200-VTD128, MSI FX5200-TD128, MSI FX5200-TDR128, Soltek SL-5200-XD1.
Kod graficke kartice vazno mi je samo da imaju aktivan kuler i da imaju 128bitna memoriska magistrala.
Koja graficka kartica da odaberem?

3. AMD Sempron 3300+ (socket 754, 90nm, 128KB cash, D0 ili E3 steping), AMD Athlon 64 2800+ (socket 754, 130nm, 512KB cash, C0 ili CG steping).
Kod procesora ne znam koji steping su. Kod njih rad sa 64bitne istrukcije mi je nevazan, ali mi je vazno koliko brzo rade sa 32bitne programe i da se sto manje zagrevaju.
Koji procesor da odaberem?

4. GlacialTech Igloo 7200Pro ili Speeze EE782B3 CopperReef™.
Kod kulera vazno mi je samo da sto bolje hlade. Buka koju stvaraju mi je krajnije nevazna.
Koji kuler da odaberem?

5. Seagate Barracuda 7200.7 SATA (ST380013AS), Seagate Barracuda 7200.7 SATA NCQ (ST380817AS) ili neki Maxtor-ov model.
Kod hard disk vazno mi je da je sto brzi i da se ne zagreva puno, da ima 80GB prostor, da je sa 8MB cash, da je 7200o/m i da ima SATA priklucak.
Koji hard disk da odaberem?

6. Kingston, KingMax, A-Data, Apacer, PQI ili Hynix.
Kod memorija treba da je 512MB kapacitet, da je na 400Mhz, da je sto brza naravno, i sa sto je manje latencije ali i da nije kuplja od 50evra.
Koju memoriju da odaberem?

7. Asus ili Sony DVD-CDRW.
Koji DVD-CDRW da odaberem?

8. Koliko snazno napajanje mi je potrebno za sve ove komponente?

Kada dajete predozi za konfiguraciju imajte na umu da komponente trebaju da budu od jedan brand. Pr: Ako ploca je Asus, onda i graficka i DVD-CDRW su Asus. Ovo i bas mi se ne dopada ali na kraju krajeva takva je politika distibutera. Oni koju zastupaju jedan brand da ne smeju da imaju druge konkurentne firme u cjenovnik.

Znam da je ovo malo duzi thread ali kako pc koje cu kupujem mora da ima beskompromisnu stabilnost (ipak sve dokumente bice mi na njega), makar i ako to malo ide na steta na brzinu, morao sam detalno da se sovetujem.

Unapred Hvala

Uzmi najjeftiniju kombinaciju od svega navedenog i to je to.

Napajanje od pravih 300W će da završi posao.

Nazad
Vrh Dno