danijel00 je napisao(la):pa samo dobra graficka bi bila 50% od navedene cifre...
danijel00 je napisao(la):Otkud ljudima ideja da masina koja je "samo" za igranje moze da se pazari za manje para od masine koja sluzi za "jos" nesto... Igranje je najzahtevnija operacija koja se stavlja pred kucnu masinu, pa samo dobra graficka bi bila 50% od navedene cifre...
laki011 je napisao(la):Cekaj ovako ja kazem: da imam 350 eura, i da hocu komp na kome mogu da se igram, ti kazes: moze ( napises mi svoje preporuke) ili ne moze( kazes skupi jos 10,20,30, eura ), ne prosipas m... za bubrege i ja sam dovoljno svestan, i znam da pogledam oglase i da vidim cene,tako da znam to sto si gore napisao.
Znaci samo jednostavan savet, ako mogu da kupim nesto da valja , napisite!
Hvala
Tarmi Ricmi je napisao(la):EpoX 8RDA3I .......~ 50 eura novo
XP 2400+.....~ 60 eura
Whisper Rock , Falcon rock ili neki slican cooler ~ 7 eura
2x256MB DDR pc400 80 eura novo
HDD 80 .....55 eua
LG CD-RW 23 Eura novo
Novo napajanje (mozes uzeti i kineza , al ja bi skrpio za DTK 300-400W).....~ 20 eura
GeForce4 ti4200 ......60-70 eura polovno ili npr ATi Radeon 9000 pro ~ 40-55 eura
Polovnu ATX limariju (ima nekih tower-a za malo love ~ 5- 10 eura)
FDD je polovam 3 eura , modem nov oko 10 ak eura ,nisu potrebni za igranje kao
ni CD-RW ali greota je ne uzeti ih
tastatura ~ 5 eura i nedostaje
samo mis , a posto smo vec probili budzet onda Logitech BJ 58 ili slican
Sve ukupno oko 380 eura
Edit:
Moze se ustedeti , uzeti polovnu plocu sa ViaKT266A chipsetom ,
takodje polovan CPU , a kad te dve stvari uzmes onda komotno
mozes i polovnu pc266 memoriju koja je 20-ak eura jeftinija ....
ali obavezno 512MB ispod toga ne.....
I jos nesto , sve igre rade lepo i na GF4 MX karticama sa 128-bit mem.
magistralom , ali naravno negde uz smanjenje detalja i rezolucije a
negde lepo , mada je to vec DirectX 7 kartica , pa i onako neces bas
videti sve detalje ....
Ja licno bi uzeo polovnu plocu , procesor i memoriju a ustedjene pare ulozio
u ti4200 karticu ....
HDD , napajanje obavezno kupi novo
Pozdrav
Pa posto ste mi objasnili neke stvari sad mi jos kazite sta da izaberem od komponenti, raspolazem budzetom od 350 eura i imam monitor
Izvinjavam se ali nisam videoTarmi Ricmi je napisao(la):U prvom postu covek kaze :
Pozdrav
Bane® je napisao(la):Ako ćemo realno, ni sa mašinom od 1350€ se ne možeš naigrati ko što možeš na PS2, ali ne želim da skrećem sa teme ...
Ako ćemo realno, ni sa mašinom od 1350€ se ne možeš naigrati ko što možeš na PS2...uNesc0 je napisao(la):Izvini, mozes li samo ponoviti to sto si rekao? :smackbum:
ako ne namerava da kupouje graficku narednih 3 meseca bolje da ne uzima 9600.za Hl2 i jos mnoge nove igre bice potreban bar XTVoodoo_NBGD je napisao(la):Sasvim dobro ces proci i sa obicnim 9600 (ne SE!) koji kosta ~90 eur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari