Šta je novo?

Komponente do 260 evra

aXi

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2003
Poena
604
Treba nekom prijatelju da preporucim konfiguraciju za male pare, a da opet ne bude totalni krsh, da radi ok.

Vec sam izbraio monitor i graficku, a sve ostalo (ploca, proc, memorija...) treba da upadne u budzet od 260 evra... koji je naravno prosiriv ali ne u ekstremnim razmerama.

Hajde, ko god je raspolozen nek da svoje favorite.

Hvala unapred

DFI nF2 U400S-AL, NVIDIA nF2, 3xDDR PC3200, BIOS CPU/DRAM overclocking, Audio 6ch, LAN, SATA, 1xAGP , 5xPCI 60

AMD Sempron 2200+ Box, Socket A, 256kB cache, FSB 333MHz 55

Seagate 80GB, 7200RPM, S-ATA, 8MB, Barracuda 7, NCQ 65

DIMM 512MB DDR KINGMAX SUPER RAM PC3200/400 CL2.5 50

I uzmi neko kuciste za 30-tak eura. Ako mu nije bitan kvalitet toliko neka uzme Frontier Sporting 400w, lepo izgleda i dobro je "provetreno"

E sad ako mu je bitan DVD-RW, onda ce morati da smanji memoriju na 256 i da uzme ata133 HDD i jos da doda koji euro. Ili moze da uzme neku plocu koja ima Via-chip umesto nForce2.

Poslednja izmena:
Aj daj info o tome da li mu treba DVD-RW, da li planira iskljucivo da se igra itd...
Sa 260 i kusur evra, cinimi se da ce morati nesto da ostane "mrsavo" ... memorija ili napajanje ili...
poz :wave:

Treba mu i DVD-RW... ali to ce verovatno da bude Pioneer 109D (~60 evra) pa je neralno ocekivati da bas i to udje u cifru do 260 evra... ne znam ja izgleda ne umem da sklopim jeftinu konfiguraciju... Svidjaju mi se Tarzanovi predlozi, tako da izadje na kraju na:

DFI nF2 U400S-AL, NVIDIA nF2, 3xDDR PC3200, BIOS CPU/DRAM overclocking, Audio 6ch, LAN, SATA, 1xAGP , 5xPCI 60

AMD Sempron 2200+ Box, Socket A, 256kB cache, FSB 333MHz 55

Seagate 80GB, 7200RPM, S-ATA, 8MB, Barracuda 7, NCQ 65

DIMM 512MB DDR KINGMAX SUPER RAM PC3200/400 CL2.5 50

ASUS ATI9550 128bit 128MB 70

SyncMaster 700IFT (polovan) 75

DVD-RW Pioneer 109D 60

Frontier Sporting 400w, 30

Mis+Tastatura+Modem 30

Sve ukupno: 500 evra

A s obzirom da je on rekao da mu za 500 evra treba i MP3 player i "crno-beli laserski stampac" izgleda da ce biti nesto polovno, tj. starija generacija ploca+procesor. Imate li vi neke predloge na tu temu?

Mada posebno me zanima ploca -> jel moguce da ova moja NF7-S sada skuplja nego kada sam je ja kupio pre godinu dana (bila je 80 evra)? Uopste komponente kao da nisu promenile cenu za godinu dana (mozda su cak skuplje).

Ništa kasvetno ne može da se uzme za tu lovu.Mora da se doda još kinte.Monitor ti košta oko 100e,ploča minimum 50,sempron40-50,a gde je grafička,CD rom,memorija,hard.Ma nema šanse.

aXi je napisao(la):
A s obzirom da je on rekao da mu za 500 evra treba i MP3 player i "crno-beli laserski stampac" izgleda da ce biti nesto polovno, tj. starija generacija ploca+procesor. Imate li vi neke predloge na tu temu?

Mada posebno me zanima ploca -> jel moguce da ova moja NF7-S sada skuplja nego kada sam je ja kupio pre godinu dana (bila je 80 evra)? Uopste komponente kao da nisu promenile cenu za godinu dana (mozda su cak skuplje).
Pa jel on hoce da u tih 500 eura plati i cecu da mu peva na svadbi. To sve za 500 moze samo polovno. Od novog neka se oprosti. Prosvrljaj malo oglasima na forumu, prodaju ljudi razne nf2 konfiguracije.
A ploca je skupa zato sto je extra. To je najbolja socket A ploca koja postoji, po pitanju stabilnosti i overclocka. A za kvalitet je uvek morala da se izdvoji veca kinta.

aXi je napisao(la):
... izgleda da ce biti nesto polovno, tj. starija generacija ploca+procesor. Imate li vi neke predloge na tu temu?

Ovo ti bas i ne bih preporucivao.. To uvek kupuj novo (O.K. moze i polovno ali da je provereno... znaci da nije "akano", razvaljivano...)
Kao sto rece djurdjija, imas po oglasima zahvalne ploce i procesore...potrazi... Ali za te pare, nista kompletno...mora jos kinte da se doda tu...

Vrh Dno