Šta je novo?

~Komponente do 250 eura

maremas

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2006
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
BenQ ZOWIE RL2755T
Miš & tastatura
Logitech M280 i K400 Plus
Laptop
Asus N750J
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Preporucite mi sta da uzmem od ploce, procesora, memorije i graficke, znaci te 4 komponente moze i AMD a i INTEL varijanta, neka najbolja kombinacija do 250 eura jer sa toliko raspolazem da malo osvezim stari komp a nisam neki entuziast sto se tice gaming-a. :wave:

Pa moja preporuka bi bilo nesto ovako, iako nisi entuzijasta, sa ovim racunarom ces moci solidno da se naigras :)
Ako ti pak gaming nije mnogo bitan, preporucujem ti da uzmes neki 3650/8600gt i zamenis taj stari maxtor novim hdd-om!!!

MSI p43 neoF - 5500
Pentium E2180 - 4200
Kingston 2x 1gb/800 - 2500
MSI RX3850-T2D512E-OC - 6500

Preporucite mi sta da uzmem od ploce, procesora, memorije i graficke, znaci te 4 komponente moze i AMD a i INTEL varijanta, neka najbolja kombinacija do 250 eura jer sa toliko raspolazem da malo osvezim stari komp a nisam neki entuziast sto se tice gaming-a. :wave:

Ako nisi entuziast sto se tice gaminga, onda akcenat ide na procesor.

Memorija - Geil ultra 2x1gb - 35 evra
Maticna ploca - Biostar TF560 A2+ - 50 evra
Graficka karta - ATI 3850 256 - 75
Procesor - AMD X2 6000+ - 85 evra

Sve zajedno 240 evra

zashto gurate 3850 pored 9600gso?

Mani se ploche iz drugog posta....uzmi makar noviji chipset ako se odluchish za AMD.

uzmi ovako

1)maticna: DFI BLOOD IRON mnogo dobra ploca ,odlicna za kasniji upgrade i vrhunski se klokuje posebno kada su u pitanju c2d procesori ,a kasnije na nju mozes da ubodes quad na kome ce takodje lepo da radi i da mu obezbedi divoljno struje jer ima 4faznu naponsku sekciju ali digitalnog tipa (sto je dovoljno i za quadove) -ploca kosta 75e

2)procesor:intel e2180 solidan c2d procesor koji moze da se klokne (posebno na ovoj ploci )na nekih 2,7ghz cak i vise zavisi od primerka i od hladjenja procesora,napajanja koje posedujes itd. (neki su ga kloknuli preko 3ghz pa cak i 3,4ghz al nema potrebe za time) ,tebi ce sluziti i na defu a ako oces malo vise frejmova u igrama onda ga slobodno klokni bez dizanja napona -proc. kosta 50e

3)ram memorija :eek:vde imas dosta proizvodjaca al gledaj da nadjes neke od ovih
-apacer 2x1gb 800mhz ddr2 kosta oko 28e(dobro se moze klokovati i sasvim zadovoljavajuca)
-transcend jet ram 800mhz ddr2 isto oko 30e (trazi sa zadnjim slovima "P" ili "N" u bar kodu jer se ovi modeli posebno dobro klokuju)
-ocz 2x1gb XTC 800mhz ddr2.......32e

mozes i neku skuplju tipa Kingston Hyper X za 40e(20e po modulu ),ako ne nadjes neke od ovih....

4)graficka:kazes da nisi neki entuzijazist za igre,al ova grafa ce ti omoguciti solidno igranje novijih igara a i trenutno je BB u kategoriji do 100e:
to je 9600gso 384mb ddr3 koja kosta oko 75e ,e sada imas razne verzije ove karte
npr.Palit sonic verzija koja je fabricki ubrzana tj. klokovana al tvoje potrebe ce zadovoljiti i obicna verzija .( mislim da je XFX najjeftinji a i poprilicno dobar ,pa njega uzmi ,al u sustini samo je razlika u nalepnici ), a mozes i za 90e da uzmes nesto jacu verziju sa 768mb tj. (9600gso 768mb ddr3)koja je jaca od verzije sa 384mb za nekih 8-10% u igrama

SVE UKUPNO:245e
U sustini ovakav komp moze lepo da te sluzi i kad ti zatreba nesto jace mozes da ga klokujes ili unapredis bez problema ,jer ima potencijala za to i bices miran sa njim neko vreme ......
P.S. gledaj da uzmes intel konfu jer je na defu brza od AMD a i mnoogo se bolje klokuje

pozzz

Sta mislite o nekoj kombinaciji sa AMD Phenom X3 8450 S.AM2+, kakav je to procesor i koja bi ploca mogla da dodje uz njega?

Brzina racunara zavisi od brzine najsporije komponente !!! Zapamtite to, bolje je da novac ulozi u hdd, a ne da juri za procentima koje nikada nece ni primetiti.

Resio sam da se otarasim celog starog kompa, znaci da izmem sve novo i ovo sam kao sklepao sam preko konfiguratora, pre sam za nVidiju nego za Ati tako da sam stavio 9600GS. Uzeo sam ovo relativno jeftinije kuciste a i mnogo mi se dopada, nebi voleo bas svaki dan da gledam nesto sto mi i nije lepo :p
42312cmelte332.jpg

To sam furao do nekih 350 eura, dotle je budzet. Eventualno bi posle 2 meseca ubacio jos memorije.

Poslednja izmena:
Mogu samo da kazem da je kuciste veoma dobro za tu kintu, i da ima solidno napajanje, iako unutra nije coolermaster vec thermal master, ali tera 8800gt/ 4850 sa c2d bez problema. promeni plocu, to je jedino sto ne stima !!

Resio sam da se otarasim celog starog kompa, znaci da izmem sve novo i ovo sam kao sklepao sam preko konfiguratora, pre sam za nVidiju nego za Ati tako da sam stavio 9600GS. Uzeo sam ovo relativno jeftinije kuciste a i mnogo mi se dopada, nebi voleo bas svaki dan da gledam nesto sto mi i nije lepo :p
42312cmelte332.jpg

To sam furao do nekih 350 eura, dotle je budzet. Eventualno bi posle 2 meseca ubacio jos memorije.

Ne treba da stedis na ploci. Eventualno ako je kriticno uzmi P5B (obican)...

Nazad
Vrh Dno