Šta je novo?

Kompjuter za gaming za oko 1000e

D

Djoko

Guest
Pa ovako, vec znam otprilike sta da uzmem ali sam skoro nasao nesto sto mi je promenilo misljenje. Prvo sam planirao da odem u Nemacku kod tatinog druga i da narucim delove online, AMD ryzen 5 1600 i rx 580 8gb, 16gb RAM-a , 240gb SSD,oko 500W PSU i ne secam se lepo ali B350 motherboard od mozda asrock-a ili cak i msi-a. I ovo sam sve organizovao jer kompjuteri koji se prave uglavnom imaju bolju cenu za performanse nego ono sto moze da se kupi za slicne pare, obicno radnje ubaci 1050ti 8gb ddr3 i altos procesor- tako da sam odlucio sam da odlucim. Medjutim video sam pre par dana u Winwinu za slicnu cenu kao i ovo iz Nemacke - gtx 1070, i5-7600, 8gb nekog RAM-a nisam siguran ali DDR4 je i SSD 120gb i HDD. Pitao sam ih i rekli su da mogu do 3 komponente da se promene i cena zajedno sa tim. Iskreno ne znam zasto je ovako jeftino jer u Nemackoj za te pare sam uspeo jedva da sklopim ovo sto sam gore napisao ali ok. Nije mi jasno sta da zamenim od ovih delova, 1070 ne zelim jer ako su uspeli u ovu cenu da uracunaju to super onda, planirao sam procesor za ryzen 1600 zbog nize cene a dobijaju se 2 core-sa i verovatno 8 threadova ali ako bi procesor menjao morao bih i maticnu plocu i to su vec 2 komponente. Nisam siguran koji je RAM i da li ima heatsinkove ali mozda bih to zamenio. Predlozi?

Vrh Dno