Šta je novo?

Kompjuter do max 250 Evra

PDESD

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2008
Poena
320
Dakle treba mi kompletna konfiguracija, plus monitor do nekih 250 evrica. Zelim da mi predlozite najbolje resenje za te pare. Komp nije predvidjen za igranje igara. Naravno, kupovina novog kompa je u pitanju.
Hvala unapred.

Sempron LE-1100 15e
Biostar MCP6P-M2 37e
1GB DDR2 15e
WD 80GB SATA2 30e
DVD RW Samsung, LiteON 20e
Neko Codegen kuciste sa napajanjem 30e
Monitor Asus 19" wide 110e
Ovo je jedino sto moze da se sklopi za te pare.

Ja bih tu probao da ubudzim barem neki athlon (single core, alergican sam na celeron/sempron varijante).

Ploca bolje neka sa 690V (idealno 690G), bolji je cipset...
Hard od 160GB je skuplji max 100din :)
Moze da se nadje i jeftinije kuciste sa napajanjem, ova konfa ce trositi ispod 70W.

Kako kazu, da se ne otvara nova tema.Moze li jedna konfiguracija za te pare bez monitora.Bio bih zahvalan.Treba devojcinim roditeljjima,ili ako imate neku gotovu konfiguraciju po nekim radnjamajos bolje.Hvala unapred

Moj predlog je da ne mozes da uzmes komp za te pare. Skupi MINIMUM 350 evra za komp sa monitorom.

Ne uzimam za sebe vec za drugara koji ima preko 30 god, pa me zamolio da se raspitam, covek se ne razume u te stvari, tako da mu nisu bitne igre vec filmovi i mjuza. Nece covek da ide preko 250 e.

Iz ovih predloga mozda bi najbolje bilo da uzme polovan monitor, jer izgleda na njega ide manje vise 100 evrica!? :)

OK, hvala svima na predlozima, nigde mu se ne zuri tako da jos neki predlog bi dobro dosao.

@Lazaboj:
5000+ 60e
Biostar TA780G-M2+ 60e
2GB DDR2 na 800MHz 30e
DVD-RW Samsung, LiteOn 20e
HDD WD 320GB 50e
Kuciste Codegen sa napajanjem 30e
Mis i tastatura 15e

Ukupno 265e.

Moze dual core amd-ov da se nategne. On je nekih 35 evra ili manje...

AMD
Athlon 64 X2 4200+ 2.2GHz Box 65nm 1MB AM2

35€

BIOSTAR
MCP6P-M2

40€

APACER
1GB 667MHz DDR2 AM1
10e

FRONTIER
FT-08-ABKBK 400W
25€

DVD-RW Samsung, LiteOn 20e

WD 80GB SATA2 30e

tastatura+mis 20e

i nadjes neki monitor polovan. NAJBOLJE STO MOZE ZA TE PARE

Pozdrav kompjuterasi ! od coveka koji stize iz prahistorijskog doba KT133 chipsetova, jednoglavih duron dinosaurusa sporih ispod milijardu herza i skupog SDRAMa :).

Cini mi se da mogu da se udenem u ovu temu, da ne pravim guzvu, stroga vam je disciplina ovde :).

Nego ja sam zaista tehnicki i sa znanjem ostao zaledjen u P3 dobu. Ali imam potencijala za ove stvari, tada sam znao sve zivo o hw, kao vi sad. I ne bih ni menjao konfiguraciju da nije vise zle sile.

Imam osecaj ko Dzon Spartan :) gledam i sve se promenilo, ali i nije, jos uvek su tu neki novi celeroni i du.semp.roni za raju i athloni i 2core pentiumi za bogatune :), a biostar zamenio asus i abit.

Kako se bez kompa ne moze, а za izgorelim ne vredi plakati... dajem 200€ za konfiguraciju bez monitora i hard diska.

Sta kazete, sta mi je najpametnije ciniti ? Vidim ovaj Biostar napokon dosao kod nas i postao hit. samo ne kapiram jel to sada ima bas mnogo chipsetova za isti cpu ili su samo oznake ploca postale nebulozne ?

@Iskra>
ATX Frontier Midi Tower 500W, 12cm fan, 2 x USB 24,84e 2248din
Biostar TA780G M2+, SVGA, SB, LAN 59,4e 5376din
AMD Athlon 64 X2 4450e BOX, Dual Core, AM2 49,68e 4496din
2 x 1GB DDR2 Kingston, PC800 25,92e 2346din
DVD+-RW LiteOn DH-20A1S-18C, SATA 22,68e 2053din

Kućište sa napajanjem, matična ploča sa integrisanom grafičkom, procesor, memorija i dvd rezač ~183e (+-10do20e, zavisi od trenutka kupovine)... Sve u jednoj firmi, provereno dobroj:)...

Inače da, ima mnogo čipsetova za iste platforme...

фala B@K@, vidim taj Biostar TA780G M2+ je pravi hit, svi ga spominjete !

Ucio sam jutros :), pa par pitanja. Nisam nasao uporedne testove ovog chipseta vs drugi int. pa me zanima u onosu na Nvidia 430 ili neki drugi integrisani (ako ih ima jos) u cemu je bolji, jer sam video neke nf430 ploce koje imaju vise periferijskih opcija kao sto su video-out i vise pci, za manje pare.
Sto se tice moje perspektive sa ovim kompom, sta u njega sad zabodem od procesora necu menjati, jer mi OC i slicne stvari nisu bitne, a od igara igram strategije tako da... Vise mi je vaznije da ploca ima sto vise raznovrsnih prikljucaka i da je stabilna. Primecujem da ploce vise nemaju parallni port, moracu da kupim neki adapter za stari stampac...

Sto se tice CPU-ova za te pare se prodaju 90nm i 65mn, manje je bolje jel da. A sto se tice takta kapiram da gotovo nema razlike u brzini ako uzmem 4200+ koji je samo 100Mhz sporiji, a jeftiniji ?

Zevs daj reci koje memorije :) ?

Moj predlog je da ne mozes da uzmes komp za te pare. Skupi MINIMUM 350 evra za komp sa monitorom.

Naravno da moze i za 250 €... Kako ljudi vole da preteruju to je neverovatno i strashno me nervira ( kao i one fore: ja nebi stavio tu konfu ( C2D + 260GTX )na napajanje ispod 1000W ) :wall: :wall:

Shto svuda mora da ide neki DualCore i 2 Gb rama ako to choveku netreba ????
Oce chovek komp za filmove i muziku i netreba mu za igrice !! tako da mu je dovoljno najajeftiniji CPU, najjeftinija plocha sa integrisanom grafichkom ( nebitno koja poshto to njemu nije vazno i nece da vidi razliku u prikazu izmedju nV, Ati, i Intela ), najjeftiniji HDD, 512MB rama i kucishte sa napajanjem, i naprimer neka 19" TFT ako moze da se uklopi u tu cenu ( a verovatno moze ) ili nek trazi polovnu po oglasima...

Ljudi shvatite vishe da nije svima jak komp za morati... I budite srecni shto traze savet nego da kupe neku barton konfu sa 512 rama i 9200se sa CRT monitorom za 300 € poshto ce im gospodin prodavac objasniti da je ta konfa pre 4 godine placena 1000 € i bila je najbrza i da je Barton savrshen procesor.... :wall: :wall: :wall:

A mozda ovako nesto:

Procesor AMD Athlon™ 64 3500+ 2.2 GHz
Matična ploča Gigabyte AMD GA-M61PME-S2
Memorija Kingston 1GB DDR2 667MHz KVR CL5
Hard Disk Western Digital 160GB 7200 8MB SATAII
Kućište KME CX-3156 USB Black 450W
Optički uređaj LG DVD-RW 20x speed
Tastatura Gigabyte Multimedia Keyboard
Miš Gigabyte Optical Mouse PS/2
Monitor Acer LCD 19" Wide V193Wb
sa cenom od 21999,00 ?

Vrh Dno