Šta je novo?

Kompenzacija za artefakte :D

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Ortak imao u masini 9250/128/128. I sad, radila je kako je radila [mozete zamisliti], i dobije ponudu da menja tu njegovu za 9550. I on menja, jos izvuce i nekih 10€ :S:
Sav srecan, 9550!!!
Onda dodjem ja, procackam vidim magistrala na 64 bita. Joj, tuge, pomislim i instaliram posledjnju omegu. Rekoh, da se malo zabavimo. Dignem GPU za 10MHz, kad ono artefakti :d. Rekoh tuga od kartice, vrati je nazad, ni ne sluteci sta ce dalje biti.... Vratim def. clock gpu-a, opet artefakti.
Testiram memoriju, artefakti.
Na difolt taktovima! :zgran:
Spustim ja magistralu za po 20-ak MHz, artefakti nestanu. Rekoh, ne da ne moze da se klokuje, vec ne moze ni na difoltu da se vozi.
Zasto?
I koliko se zaj8a0 trgovinom?

Haa... Pa PUNO se za'***.. :d
Sve shto moze, mozda, je da mu lepo ti otvorish to i premazesh pastu, mozda je u tome problem... Al shto ne nadje bar neku 128bitnu, shto ne gleda pored rodjenih ochiju... :wall:

a mozda da ne izadje dva puta u grad i kupi nesto pristojnije, makar 128bit

Ma znam i ja da se zae80, nije u tome fora, teram ga inace da je se otarasi, ali je tvrdoglav... 😀

Nego, zasto ima artefakte na difolt taktovima?

pa zato sto je akana do 00 i zato sto se pregrejala 1001 put i na kraju se ostetilo nesto. Vidjao sam iste situacije na ti4200 (koje su radile savrseno i klokovale se super, a na kraju smao zveknu i artefakti na defaultu), a o radeonima 9800pro da ne pricam, to se na defualtu pregrevalo kod dosta ljudi, ko je imao mud4 da posle sat vremena pipne hladnjake na gornjoj strani taj posle nije imao problema da gasi sebi cigarete o ruku :d manje boli (ja sam ono prvo probao, ovo drugo naravno nisam)

Nazad
Vrh Dno