Hard diskovi su kompatibilni,jedino moras da znas....sta u koji Mac ide.....kolko ja znam,za PowerMac serije....od G5,idu Sata...u starije Ata.....za laptopove nisam bash siguran....verovatno zadnje verzije Mac-ova idu sata....
sto se tice Ram memorija,tu je sex prilicno veliki...znam da u stare PowerMac G4,pasuju ram moduli od Pc-a...ali Sd ram moduli,mada ni to nije uvek tako...ili ne legne bas svaki......za napajanja mislim da za Apple idu bash pravljena za Apple(ne tvrdim)...
Graficke,ima raznih fora da se fleshuje neke od Pc-a,da bi radile na Mac-u....ali nije bash lako.....CD i DVD drive....ja sam ubacivao i u PowerMac i Macpro,standarne od Pc-a..mada ni to vise ne koristim....
Kako god...ako imas Mac-a,jurish sve za Mac.....konkretno,sam u tim vodama nekih 5 godina,i veruj da je mnogo lakse sada naci rezervni deo,nego pre par godina,bar sto se tice nasih prostora.......
mozda nisam bio od pomoci....ali za sve to ipak moras da sunjas po netu,i da citas iskustva ljudi.....
U principu,mnoge stvari su olaksane,od kada je Apple presao sa PPC,na Intel...pa sad ljudi uspesno ganjaju Hackintoshe.....na odredjene PC mashine,instaliraju malo modifikovane Apple sisteme....