Šta je novo?

Kompatibilnost USB Flash diskova...

Jet Set Willy

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
645
Znaci u pitanju je kompatibilnost ovih uredjaja sa pojedinim konfiguracijama, pa me zanima jel jos neko imao ovakvih problema i da li se mogu resiti...
Licno imam PQI Traveling disk 512MB koji ok radi, osim na jednom kompu na faxu (neki cely4 ne znam koja je ploca) kojeg momentalno ubije, sledi restart systema. Nedavno sam dobio i TOSHIBA transmemory stick od 256MB koji sada nece da radi na mom kompu (Semp64, DFI NF3 LP...) takodje se komp resetuje par trenutaka nakon sto ga prikljucim, na 5 drugih racunara radi bez problema... Cini mi se da je problem hardverski, posto ni particionisanje PM-om ne radi...
Jel imao neko slicna iskustva?

Nisam pokusao, ali sumnjam da je do toga problem, druga dva flasha sto imam, rade bez problema. Znaci konkretno ova Toshiba i moj komp se ne vole...

Ja sam imao sličan problem sa extenim hard diskom na sadašnjoj Epoxici. Jednostavno se isključivao mass storage device driver, onako ... random. Sve je radilo normalno na usb 1.1. Nakon što sam flešnuo zadnji BIOS pojavilo se još nekih 5 novih USB 2.0 opcija, među kojim je trebalo isključiti "usb park mode" da bi sve radilo normalno na usb 2.0. Tako da pokušaj a usb 1.1, ako ti je važno.

Mogu probati 1.1, cisto da vidim da li radi, medjutim ne vredi mi to nista posto mi je 2.0 neophodan (imam externi usb2.0 hard i druge 2.0 flasheve koji rade ok), a i necu da furam 1.1 na 2.0 ploci iz principa. A bios na ploci je najsveziji.
U najgorem slucaju menjacu toshibu za neki drugi flash, jedino sto me ovakve gluposti bash nerviraju...

Nazad
Vrh Dno