Šta je novo?

Kompatibilnost ploce i grafike

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
imam jedno pitanje za iskusne hardverase. Pokusavam da sklopim konfiguraciju od ostataka racunara razlicitih generacija, pa imam jednu dilemu. Da li na plocu MSI 760GM-P21 FX mogu i smem da stavim graficku Ati radeon 9600 (stara graficka ima nekih 7-8 godina). Komp treba da sluzi za surfovanje po netu, rad u office-u isl, dakle nista zahtevno. Procesor bi bio FX 6100, imam ispravno napajanje LC Power 450W (bar mislim da je 450), 2GB DDR3 RAM-a. Treba mi jos neki HDD ili mozda SSD od 120GB posto na tom kompu ne nameravam da drzim nista od podataka (za to imam novi komp sa dosta skladisnog prostora). Dakle jedino nisam siguran da li mogu ovu graficku da stavim, da ne napravim neku stetu. Ne bih da dajem pare bez potrebe za za bilo kakvu graficku. A mozda mi je dovoljna i integrisana grafika na samoj ploci? Unapred hvala na svakom korisnom savetu.

Mozes da stavis tu kartu ako nije AGP naravno :D Ne znam o kojoj karti se radi tacno, XT, Pro... U svakom slucaju, to je prematora karta...
Ali mislim da ce integrusa raditi posao sasvim ok.

Ta graficka Ati radeon 9600 je preslaba , koristi integrusu koju ima ta ploca , ili nadji polovnu AMD Radeon HD 6450...za 20 evra moze da se nadje ako ti je bitno da ti surf nije usporen!

Ta graficka Ati radeon 9600 je preslaba , koristi integrusu koju ima ta ploca , ili nadji polovnu AMD Radeon HD 6450...za 20 evra moze da se nadje ako ti je bitno da ti surf nije usporen!

Nece surf da mu bude usporen jer tom procesoru ne treba hardverska akceleracija.

Ati 9600 serija je sigurno AGP i nece moci na toj ploci. Znaci moras tu integrisanu da koristis.

Dakle stara graficka otpada. Hvala na savetima momci. Za pocetak cu gurati sa integrisanom grafikom, a kasnije ako naleti nesto polovno i povoljno, mozda i uzmem pod uslovom da se pokaze kao neophodna. Hvala jos jednom.

fina je ta integrisana grafika. ima hardversko ubrzanje youtube i hd videa, a može i pro evolušn soker da potera u 720p rezoluciji.

9600 je bila dobra karta 2005 godine, ali danas je to dinosaurus, koji čak i kad bi imao agp ploču ,
ne bi mogao da pusti ni jutjub, a o full hd i igrama da i ne pričamo.

Uz dual core procesor, 9600 pusta YT bez problema. Provereno.

i sam kažeš , uz dual core. dakle softverski.

tom logikom pušta i gf mx 400. ati 9600 nema hardversko hd ubrzanje.

najstarije koje to imaju su amd hd 2xxx i nv 8xxx .

Fascinating. Čini mi se da sam je imao nekad.

Nazad
Vrh Dno