Šta je novo?

Kompatibilnost memorijskih modula

cagrovac

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2006
Poena
301
zeleo bih ova dva memorijska modula da iskombinujem na ploci GA k8n-9 ULTRA .zanima me da li bi oni radili u dual chanell modu. sobzirom da je jedna memorija CL 2.5 a druga CL 3.

p.s. u atachmentu se nalaze podaci o memorijama izvadjeni iz everest-a

inace obe memorije je sklepao Kingston. (ddr 400)

Prilozi

• Report.doc
    91 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Slobodno probaj pa vidi. Nista ne mozes pokvariti. Probaj i da premestas module iz slota u slot. Stavi najpre rucno cas3 za memoriju, pa ako je OK probaj i cas2.5. Ne znam kakav je BIOS meni na toj ploci, ali u svakom slucaju nadji nesto sto lici na "manual memory timings" ili sl.

Poslednja izmena:
Nece raditi kako treba, prodaj lepo to, dodaj par evrica za dve nove i pevaj.

The Spinner je napisao(la):
Nece raditi kako treba, prodaj lepo to, dodaj par evrica za dve nove i pevaj.
Ajde sad prosvetli nas zasto si toliko siguran da nece raditi kako treba? To covek jednostavno ne moze da zna dok ne proba. Evo uzmi mene za primer. Imam 2xKingston 256MB PC400 + PQI 256MB PC 400. Kingstoni su identicni ali nece da rade u dual channel rezimu. Dual channel radi kad su oba Kingstona u jednom kanalu a PQI u drugom. Ova kombinacija radi i kada se pritegne na 210MHz 2.5-3-3-5.
Znaci, probas pa vidis, ako nece menjas slotove. Pri tom stavi memoriju By SPD.

kao sto rekose isprobaj pa vidi ako umes kako, svakako je veca sansa da ce ti raditi dve nove zajedno ali nemora uopste da znaci i dve nove od istog proizvodjaca pa nece da rade, lud je ovo svet...

Mitrovski Igor je napisao(la):
Ajde sad prosvetli nas zasto si toliko siguran da nece raditi kako treba? To covek jednostavno ne moze da zna dok ne proba. Evo uzmi mene za primer. Imam 2xKingston 256MB PC400 + PQI 256MB PC 400. Kingstoni su identicni ali nece da rade u dual channel rezimu. Dual channel radi kad su oba Kingstona u jednom kanalu a PQI u drugom. Ova kombinacija radi i kada se pritegne na 210MHz 2.5-3-3-5.
Znaci, probas pa vidis, ako nece menjas slotove. Pri tom stavi memoriju By SPD.

@Mitrovski Igor:
Decko, ako ti te TRI memorije zajedno rade u dual-channel modu, castim te
casom mleka.

@cagrovac: ono je bio cisto prijateljski savet, da ne bi gubio vreme i zivce.
Sanse da to stabilno proradi su 2%. To su OK memorije i racunam da mozes lako da ih prodas i da za skoro iste pare (eventualno dodas 2-4eur) kupis dva identicna modula koji ce 98% raditi na toj ploci odlicno u dualChannel modu.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno