Šta je novo?

Kompatibilnost laptopa sa docking station

tanlleoni

Poznat
Učlanjen(a)
02.12.2019
Poena
45
Pozdrav, imam laptop Dell Inspiron 15 5510/5518 (i7 11390H, 16GB, 500GB) i monitor Dell P2419H koji je povezan direktno, kao i ostale periferije.
Na laptopu imam munju pored usb c porta, tako da pretpostavljam da imam thunderbolt.

Zelim da kupim polovne Dell WD15 K17A docking station, kao i jos jedan monitor Dell P2419H.
Jedan monitor bih povezao na hdmi, a drugi na mini dp to dp.

Zanima me sta predstavlja ovaj ulaz iznad usb 3.0?
Da li ce ovo raditi kako sam zamislio?

5FDDV__44738.jpg

Line out, za zvučnike.

Mator je taj docking station ali bi trebao da radi ok.

Ukoliko se povezu dva monitora, daje izlaz max 1920x1080, sto mi odgovara.
Mozda glupo pitanje, ali sta mi konkretno znaci sto je mator? Da li mozda nesto nece raditi kako treba, ili?
Ne daje mi se sada previse novca, uzeo bih taj polovan docking i polovan isti monitor kao sto imam, to je max 140e.

Planiram kroz godinu dana da promenim monitore, docking i laptop, ali to je investicija od oko 2000e, kojih trenutno nemam.
Tako da mi treba nesto da preguram do tad.

Punjac laptopa je 65W, tako da pretpostavljam da je ok onaj punjac za docking od 130w, ne moram da jurim onaj jaci?

Da li bi mi bolji izbor bio Dell DA305? Ima lan port, dva monitora(4k), usb za dongle(mis i tastatura), ali mi fali izlaz za zvucnike. Tu bih mogao usb na 3.5mm da stavim i reseno.
Ukoliko bih ovaj dock kupio, njega onda ne bih morao da menjam kada kupim nove monitore i laptop.

To bi bilo odlicno! Ne gori mi, tako da bih mogao da sacekam. Ne znam sta da kazem, osim veliko HVALA.
Ovaj dock ima sve sto meni treba.

Jos jednom hvala gospodinu MegaSkot koji mi je poklonio ovaj sjajan uredjaj, dobio sam ga u veoma kratkom roku. Malo je reci da sam odusevljen, sve radi perfektno!
Bukvalno je plug&play, ali sam za svaki slucaj instalirao dva driver-a koja sam pronasao na sajtu. Takodje podigao sam firmware verziju.
Treba jos da sredim cable management i sacekam da mi stigne vertical stand za laptop pa cu slikati setup.

IMG_7222.jpegIMG_7223.jpeg

Ne takav, laptop ce da stoji vertikalno uz monitor. Ideja mi je da originalni punjac od laptopa stoji u rancu i da kada treba negde da idem, iskljucim kablic dock-a iz laptopa i krecem. Ovo sam narucio:
IMG_7230.pngIMG_7231.png

Taj Lenovo dock je odlican...posalji i meni jedno 2 kom :)

Ja nikako da nadjem za moj
LENOVO IdeaPad 3 17ALC6. Koji bi meni odgovarao?

Ovaj pase na sve laptopove koje sam probao do sad, Lenovo i HP.

U pravu si, nema TB. Jel ne može preko usb3 porta sve?

Poslednja izmena:
Tnx
Ovaj ima 4 izlaza za monitor al mogu samo dva monitora aktivno da rade, ako sam dobro procitao.
Mani treba neki dock sto omogucava 4 monitora od jednom Ako ima takvih. 1920 res ce biti dovoljna. Lacice se na TP E14 I TP T480s.
Dajte neki predlog, polovno naravno 😀.

Nazad
Vrh Dno