Šta je novo?

Kompatibilnost HP kertridža za HP5150

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Interesuje me da li su kompatibilni crni HP kertridži 21, 27 i 56 i da li svaki od njih može da radi u HP5150?
Predpostavljam da je isti odgovor i za kolor 22, 28 i 57.

Po specifikacijama, jasno se vidi da ne. Iako se spominju u specifikacijama stampaci iz 5xxx serije, 5150 se nigde ne javlja. Prakticno...mislim da ne... Kertridzi za 5150 nose duplo vise boje od tih koje si ti naveo. Nisam cak ni siguran fizicki da li se uklapaju, nemam sad kod sebe ama bas ni jedan od ovih manjih. Lice, ali ne znam da li su istovetni. Razlika mozda postoji i u onim pinovima na celu kertridza.

Nisu. Pre neki dan kupih 56 za moj HP 5150.

Poslednja izmena:
RCW, nisu jer ne piše na njima ili nisu, jer si probao?

Telefonom sam dobio info iz jedne prodavnice refila i kertirdža da 27 i 28 mogu, a misle da su prošli i 21 i 22 na jednom štampaču.
Pošto me to nije uverilo, a nisam stigao da odem pre vikenda, reko' ajde da pitam.

5150 se jako retko pominje kao takav, obično kažu 5100 series.

Problem je što ne mogu da bduem siguran u autentičnost sličica na netu i uglavnom izgldaju identično, ali sam naleteo na jednu fotku gde se ona perca razlikuju.

Potrebni su mi za 20ak kolor stranica i ne bih da kupujem 56 i 57 (4000din zajedno), a ovi postojeći, posle nekoliko refila, ne štampaju baš najsjajnije. Uglavnom štampam na laseru, pa nisam ni razmišljao da ih menjam do sada.

Evo ti info iz prve ruke. Ketridzi generalno nisu kompatibilni, ali SVAKI ketridz koji fizicki staje u 5150 moze i da najnormalnije radi u njemu. Znaci 21,22,27,28,56,57,58 svi redom. Taj stampac je jedan od prvih koji koji je koristio takve ketridze, pre nego sto su poceli da izmisljaju i da im smanjuju zapreminu, tako da verovatno ne proverava elektronski koji je ketridz i radi sa svakim. :D Inace ketridzi su fizicki identicni.

Inace ketridzi su fizicki identicni.

To mi je bitna info. Dakle, fizički su identični.

Smanjili su im zapreminu fizički (dodavanjem viška plastike unutra, a manje sunđera) ili su samo nasuli manje boje? Kod refila natankaš full i sve super :d

Smanjili su im zapreminu fizički (dodavanjem viška plastike unutra, a manje sunđera) ili su samo nasuli manje boje?

Mislim da sve 27 i 28 imaju puni kapacitet, samo su primerci koji su dolazili sa jeftinijim stampacima bili napunjeni do pola ili manje, dok 21 i 22 koji dolaze sa stampacima imaju pregradjene komore za mastilo i manji sundjer i ni ne mogu se napuniti do vrha. :mad: Posebno kupljeni 21 i 22 trebali bi da imaju normalan kapacitet.

samo 56 i 57 mogu da rade na njemu probao sam sve moguce kombinacije sa kertridzima koji su istih gabarita

Rreko' ajde da proverim topic još jednom pre nego što krenem po ove 21 i 22 i imam šta i da vidim.

Timme vs. To3a....po rečenicama, imam utisak da ste obojica lično probali....?

Devojka iz prodavnice mi je rekla da 27 i 28 može, a da misli da je sve radilo i sa 21 i 22.

Ali, s druge strane, nigde na NET-u nisam useo da nađem nešto o tome.

Evo jos jednom iz licnog iskustva, jedan HP Deskjet 5150 pored mene, i jos dva su mi prosla kroz ruke do sad. Najjednostavnije receno, svaki ketridz koji stane u njega radi, naravno pod uslovom da je ispravan. Koristim ga za testiranje refilovanih ketridza 21,22,27,28,56,57 i 58. Stotine i stotine ketridza prosle kroz njega. Mozda postoje verzije tog stampaca kod kojih ovo nije moguce, al kod mene eto 3 od 3 stampaca je bilo bas ovako. :D

timi :)
vidish i ja se bavim reciklazom i to mi nije poslo za rukom.
Trenutno imam ovde 5550 na kome to ne prolazi. Kad bude dosla neka 5`50 probacu ponovo. Ko zna mozda je bio u pitanju neki noviji firmware i zato meni nije uspelo.
poz.

Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da štampač nema inteligentni deo koji bi provalio problem sa kertridžom. Jedino ko može da provali drugi kertridž je drajver. Zar ne?

Trenutno imam ovde 5550 na kome to ne prolazi. Ko zna mozda je bio u pitanju neki noviji firmware i zato meni nije uspelo.

Poz kolega! :D Vidis zanimljivo. 5550 je valjda bio prvi stampac koji je koristio 56/57 i znam da u njemu rade iskljucivo ti ketridzi, a eto taj 5150 koji je dosao kasnije rade i ostali, barem kod mene. :d Moguce da ima razlicitih verzija firmware-a...

Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da štampač nema inteligentni deo koji bi provalio problem sa kertridžom. Jedino ko može da provali drugi kertridž je drajver. Zar ne?

Stampac u sebi IMA inteligentni deo koji uglavnom moze da prepozna i koji je ketridz i da li je ispravan elektronski, ne moze jedino da prepozna dal ketridz stampa, tj. da li je zapusen i sl. Dosta stampaca moze i da odstampa test page bez racunara. Recimo 5150 nevezano za racunar stampa test page cim mu ubacis nove ketridze, hteo ti to ili ne. :d

Zvanično i konačno, ketridži 21 i 22 rade bez problema u 5150 tj. bar su test strane po zameni izašle bez problema :)

U petak štampam mojih 20 stranica zbog kojih je i otovren ovaj topic...valjda će mališani da ih izguraju :)

Kada (ako) ih ispraznim, videćemo koliko će ml boje da stane u svaki od njih i jesu li pregrađeni or not. Ako nisu, gubi smisao kupovati 56 i 57.

Da li psotoji neki način da odložim ove 56 i 57, a da ne budu neupotrebljivi posle nekog vremena? Oba su bukvalno puna, ali crna na većim površinama izbaci crtice i po neko slovo "ima rogove" kod štampe teksta, a kolorac za tekst u boji je OK, ali za fotke ne valja, jer izbaci neke straftice (kao da mu fali plava boja, a ima je). Interesantno je da kada štampam kvadrate u C, M i Y bojama oni izgledaju sasvim OK.

Nazad
Vrh Dno