Šta je novo?

Mobilni telefon Kompaktan telefon

Koji mobilni telefon kupiti

cetko

Poštovan
Učlanjen(a)
27.12.2021
Poena
70
Moja oprema  
Mobilni telefon
s24 Ultra
Pametni uređaji
Huawei Fit 4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima,

Koristim S24 Ultra godinu dana i odličan je telefon - kamera, ekran, performanse, sve što mi treba. Problem je što mi je u svakodnevnom radu prevelik i to me je poprilično smorilo.
Tražim nešto kompaktnije, oko 6.5" dijagonale, ali da i dalje bude solidan telefon. Za oko mi je zapao Honor 600 Pro, ali tražim i druge preporuke.
iPhone verovatno ne bih uzimao, kao ni Xiaomi, ali podležno je promeni.
Takođe kupovao bih na KP i to nove ili ne dugo korištene polovne.

Budžet: oko 550–600€, koliko bih otprilike dobio prodajom S24 Ultra i još malo da dodam.

Preveliko je 163mm. Premalo je 147mm.
Dakle između je taman, od 153 do 158
Pixel 11
Pixel 11 Pro
Pixel 10 pro
S26 plus

Ja sam uzeo S25 edge. Lako se drži u ruku jer je najlakši od svih.

Ако нећеш Ајфон или Самсунг, можда Шаоми 17? Компактан је,а одлична батерија и камера.

Ne znam koji je format telefona novih malih samsunga, ali kad sam imao Xiaomi 12x, supruga je imala S24 (mislim u tom trenutku, pošto ih je imala sve od S9). Format koji je uveo Xiaomi je bolji, jer je u ruci telefon de fakto vrlo sličan, težina vrlo slična, ali je malo izduženiji i za kucanje teksta kada izađe tastatura ima ekrana taman koliko je Samsungu falilo.

Ne znam koji je format telefona novih malih samsunga, ali kad sam imao Xiaomi 12x, supruga je imala S24 (mislim u tom trenutku, pošto ih je imala sve od S9). Format koji je uveo Xiaomi je bolji, jer je u ruci telefon de fakto vrlo sličan, težina vrlo slična, ali je malo izduženiji i za kucanje teksta kada izađe tastatura ima ekrana taman koliko je Samsungu falilo.
To je i meni problem, ne lezi mi dobro u ruci taj format koji imaju base s. Ovo sto sam probao u prodavnici najvise mi lezi Honor 600 Pro i Xiaomi 17T.

Ако нећеш Ајфон или Самсунг, можда Шаоми 17? Компактан је,а одлична батерија и камера.
Izgleda lepo, ali me brine najvise HyperOS, jer cesto slusam negativne stvari.

17T ako je kao prethodni T to je cigla od telefona. Malo ti je teško ugoditi zahtevima.

Hyper OS je fantastičan OS. Sa njega sam prešao na IOS i dajem mu finu prednost.

HyperOS nije baš fantastičan, jer u smislu dizajna UI i funkcija ima boljih Android interfejsa, ali na flagship modelima radi vrhunski. Ovo je Android tako da svako dosta toga može da prilagodi onako kako želi, ali ostaje činjenica da ima zrelijih UI, sa više funkcija.
Na kraju, ja ni ovo što nudi HyperOS ne mogu u potpunosti da iskoristim pa su mi prednosti ostalih UI praktično nebitne. Ono što mije bitno su brzina, fluidnost i stabilnost u radu. Značajan pomak u odnosu na stare Xiaomi modele, posebno niskobudžetne.

U tom smislu, kome treba kompaktan a moćan Android telefon, teško da postoji bolji izbor od Xiaomi 14, 15 i 17, u skladu sa raspoloživim budžetom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno