Šta je novo?

Kompajliranje kernela - Suse 10.0 64bit

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Pokušao sam da kompajliram kernel na SuSE 10.0 64bit, ali ni menuconfig ni xconfig mi ne dozvoljavaju da uđem u granu:

Device Drivers │ -> USB support │ -> USB DSL modem support (USB_ATM)

kako da aktiviram USB_ATM?

Ajde Linuxaši... nije valjda tako komplikovano... Treba da aktiviram tu granu u kernelu da bi mi proradio Sagem ADSL modem.

Nisam nikada probao da tu pristupim, a nemam linux trenutno ispred sebe, pa ti ovo odgovaram napamet, selektuj Device Drivers │ -> USB support │ -> USB DSL modem support (USB_ATM) pa na tastaturi "potvrdi" sa Y. Moguce je da neces videti nikakvu promenu, a da posle kompajliranja proradi, ja sam imao taj problem sa USB tastaturom na 2.6.x kernelu po kojem sam nesto prckao.

Menuconfig i xconfig su samo programi koji prave skipt file, koji je obicnog ACSII formata, probaj da tamo da ga izmenis. On se obicno nalazi u /etc/linux/source...ili kako vec. Uglavnom tamo, gde se nalazi i source za kernel. ,)

ako ti ne dozvoljavaju da udjes u tu granu to znaci da ti fali neka zavisnost od drugog modula to jest da nisi ukljucio odredjenu opciju koja bi ti omogucila i ulazak u tu granu...

.p.s. samo pri rada sa xconfig obavezno prvo ucitaj iz /boot/config ili /boot/.config konfiguraciju trenutnog kernela..

Nazad
Vrh Dno