Šta je novo?

komp za klinca

wild1waltz

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
319
treba klincu uskoro da kupim kompjuter. jos nije u fazi nekog zestokog igranja, ali jasno je da mi to ne gine. zato, moj rezon je :
MSI P35 NEO COMBO-F (jer prima i DD2 i DD3, a spreman je i za novu generaciju procesora)
Core 2 Duo E2140 (da li moze i neki jos jeftiniji procesor?)
Maxtor 320 GB
uzeo bih mu i odmah 2gb neke memorije na 800mhz.
ostaje pitanje graficke. u radnji sam video 6800xt lite za 100 evra. znam da je zastarela, ali mislim da bi zavrsila posao u sledece 2-3 godine.
jos jedna dilema je napajanje. kakva su iskustva sa spire od 600w?

Sve je OK osim VGA, nikako ne bih uzimao tu graficku pre bih dodao 20-30 eura i kupio 8600GT.
ona koju sam bezecovao ima magistarlu od 256, a 8600 od 128. jasno mi je da je 6800 budjava serija, ali 8xxx se tek pojavila, sto znaci da cenama "šišaju ovce", a dok se directx10 igre pojave ja i onako planiram da mu uzmem neku jacu karticu. kao sto sam i rekao, držim palčeve da ovo izdrži 2-3 godine:d

ona koju sam bezecovao ima magistarlu od 256, a 8600 od 128. jasno mi je da je 6800 budjava serija, ali 8xxx se tek pojavila, sto znaci da cenama "šišaju ovce", a dok se directx10 igre pojave ja i onako planiram da mu uzmem neku jacu karticu. kao sto sam i rekao, držim palčeve da ovo izdrži 2-3 godine:d

Gresis 🙂 valjda ce jos neko da se javi i da ti da savet 🙂

ljudi, klinac ima 6 godina i ovo mu je poklon za polazak u skolu!!! jos uvek uspevam da ga sacuvam od zescih pucacina, a moja 6600gt zavrsava posao vise nego odlicno.
da li neko ima iskustva sa napajanjem, ili da jurim nesto proverenije?

za 100E mozesh da uzmesh gainward 7600gs glh gs koja je mnogo dobra(ne zato shto je ja imam😀 )

sto se tice napajanja probaj neki CoolerMaster oko 400-450W (cisto da se nadje), a sto se tice grafike uzmi npr. 2600XT...*** volim ATi, pa sta 😀 ili ajde kad vec potenciraju moze i 8600GT da zavrsi dobar posao 🙂 a umesto tog MSI-ja bi isao na Gigabyte...(ne znam zasto ti treba podrska DDR3 za klinca od 6 godina, osim ako ne radi neki SPi :d ) mislim, DDR3 stvarno, nece doci na nase trziste jos dugo dugo, a da u isto vreme i bude povoljna za kupovinu...toliko od mene :wave:

btw: ja kad sam bio 1. razred igrao sam Knjigu o dzungli i Aladina, a sad klinci jure STALKER i ostale zaj***** 😀

Poslednja izmena:
Od napajanja, Cooler Master su dobra... Dobra jako kucishta i napajanja, posebno mi se svidja Centurion koji sam uzeo pre mozda mesec dana za 90 evra ... Isto ide i za Chieftech, dobra zavrshna obrada, jaka i kvalitetna napajanja.

@astan Slazem se ... Mislim da je to bacanje novaca. Ali ako bash ne moze, onda bar neki Radeon 1650Pro/XT ili neka GeForce 7600GS/GT

Nazad
Vrh Dno