Šta je novo?

Komp se sam pali

• Začetnik teme Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Bez ikakvih pravila , kada ga ugasim nekad se upali sam posle 5 minuta nekada posle 2 sata ........kod mene je to vrlo opasno zato sto cpu-hladim sa vapo kucistem koje se posebno pali te je lako moguce da izgori cpu,pa zbog toga gasim komp na taj nacin sto prekidam kompletno dovodjenje napona.U biosu je iskljuceno bilo kakvo samopodizanje sistema.Posto je ovde moguce svasta nabrojacu sve sto mi se nalazi u masini.
Kuciste Vapchili ploca abit IC7 Max3, Cpu P4 3.2c , memorija corsair 2x 256mb, graficka Radeon 9800pro, wireless karta za net us rabotics. externi raid controler , 2 hdd u raidu maxtora od 80 gb + 1 HDD 80 gb na id grani, dvd citac pionir i dvd pisac lg i flopi.Napajanje je enermax od 550w.Monitor mis i tastatura verujem da nisu bitni. Komp je povezan preko integrisane mrezne sa drugim kompom i to je to.

Da li kad se taj sam od sebe upali onaj drugi koji je sa njim u mrezi radi ili ne ???

Da nisi ostavio ukljucenu opciju "boot from lan" ili tako nesto slicno ?

Pa stavi u biosu "boot from vapo" na "enabled" 🙂

MB gone mad! To se meni desilo pre jedno 5-6 godina sa jednom LX plocom... samo zamena dolazi u obzir!

Proveri jos jednom sve opcije vezano za boot i power (w.on lan) proveri da nije neka glupost ko meni sto se desilo da se na tastaturi zaglavilo dugme shutdown!! i komp mi se gasio... izludelo me dok nisam provalio...
I preko misa je moguce upaliti racunar pa proveri i to..

Ako nista od ovoga, probaj provereni sys. znaci eliminacija ... otkaci sve sa ploce ucitaj def. za bios..pa ako se i tada pali onda je do ploce ili kablova od power ...

Floki, to je P4, nece se on spaliti 🙂.
Obrati paznju da li se pali komp kad zvoni telefon, i obrati paznju da li ti dugme za paljenje kompa ima negde masu....

Kokose, imam isti problem vec nekih 6 meseci ali moram priznati da mi je bio blam da postujem jer sam mislio da je neka banalna stvar u pitanju.
Pazi sad, za to vreme sam promenio par (>5) memorija, Cooler, 3 graficke, menjao napajanje (novo, sa sve kuciste), presao sa WinME na WinXP. Znaci imao sam dovojlno vremena da detektujem kvar ali 😳
Nekako sam uspeo da provalim da mi se to desava od promene memorijskom modula (sa "tim" je radilo sve OK, kada sam izvadio "taj" posle problem pojavio i sa svakim drugim ostajao), mada:
Pre neki dan mi zazvoni fixni (comp je povezan sa istom linijim preko modema, [znaci i modem i telefon "ulaze u dzek u zidu"]) i smeo bi` da se zakunem da se comp upalio u tom trenutku, ustvari ja sam sedeo ispred njega kada se to desilo. Znaci, ostaje nada da nije MB, izcackacu sve pocevsi od modema pa sve do "sukoa" za telefon ali sumnjam da ce nesto biti.

Po nacinu na koji je Marti postovao (kratko i jasno), verujem da je covek imao (isto) takvo iskutvo i skoro da sam siguran da je u pravu (na zalost :cuss: )...

I Ja mislim da je do ploce! Do modema nije jel ga nemam,posto koristim wirelles.

Kokos je napisao(la):
I Ja mislim da je do ploce! Do modema nije jel ga nemam,posto koristim wirelles.
Probati drugu kantu - kuciste, sa starim napajanjem. ATX kucista su cudo O🙂

vlasta je napisao(la):
...

Probati drugu kantu - kuciste, sa starim napajanjem. ATX kucista su cudo O🙂

Ma da sta je to jedan Vapochilli od 700+e :mrgreen:

p.s. procitaj pre nego sto napise :rtfm: :wave;

Nazad
Vrh Dno