Šta je novo?

Komp se sam pali!

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Ne znam šta je, već par puta primećujem da mi se komp sam upalio iz sleep moda.
Sinoć došao kuću ušao u sobu kad on radi, ja ga opet uspavam, kad posle 20-30 minuta on se opet upali, da li je do wina ili.. ja ne znam šta je?

Poslednja izmena:
To se meni desavalo na laptopu....i iskreno nemam pojma sta je :) Zato ga lepo ugasis i nema zime, nema sanse da se upali :D

Verovato ti je neki uređaj podešen da "budi"

Neki od uređaja ti budi računar iz sleepa. Pogledaj šta kaže powercfg -devicequery wake_armed. Imaćeš tu mouse, keyboard i ostalo - nešto od ostalih je u pitanju. Možda je mrežna - meni se dešavalo da mi u drajveru za kartu bude omogućen wake on pattern match.

Ok, videću večeras dok dođem kući.

Može da bude i da se miš malo pokrene od mokrovibracija ako je namešteno da ga on budi. Neki miševi imaju dugme za to sa donje strane.

U BIOS-u pogasi sve (sem tastature) sto se tice budjenja, obicno mrezna zna to radi sto se tebi desava.

Isključio sam LAN 1394 u BIOSu i RTC power on by OS, to ne znam šta znači ali mi se čini da mu daje mogućnost buđenja putem OS, pa vam javim rezultate.

Po sve sudeći, mrežna je, pava. :wave:

Meni se isto to desavalo na xpu. Imao sam jedan od onih autoshutdown programa i ja mu namestim da se izgasi sam u neko vreme (samo jednom) a on se posle par dana ukljuci u to vreme i tako redovno dok ga nisam uninstalirao.

Pa ne znam, eno ga opet se upalio. :(
Moraću da sednem i dobar deo dana da provedem češljajući programe, nek ide u ku.rac više!

Ama, verovatno je mreža. Idi u Control Panel i onesposobi sve što može da probudi komp.

Pa nemam pojma više, evo sad već dva dana spava kako treba.
Ako budem slobodan za vikend, sešću pa ću natanane sve da istrkeljišem!

Ko jos stavlja desktop u sleep mode?

Pre bih rekao da je mi razlog budjenja računara.

Šta je 'mi'?

Izvinjavam se, treba da pise "miš". :)

Ma ne moguće da je miš, ja ga uspao kad sam krenuo na posao u 6 i dođem uveče s posla kući on radi.
Nešto ga budi.

moguce. monitor je namesten da se gasi posle 5 min neaktivnosti, i dok gledam filmove mis ga budi povremeno. ne uvek ali desava se. a ne mogu reci da mi je mis neki krs

Dobro ali kako do sad nisam imao taj problem, ovo se pojavljuje u poslednjih desetak dana?
Dobro, onda da u BIOSu isključim wake up by mouse ili šta već bude pisalo, još uvek sam na poslu, ebeni 8. mart, žene otišle, a ja sad glumim požarnog?!

Poslednja izmena:
U BIOS-u (ako ima opcija) "enable wake-up on usb", (ili disable, zavisi kako je koncipirano), takodje isto tako i LAN - deaktiviraj; a u Device Manager-u ides u properties za misa, pa kartica Power Management i tu odstikliras "Allow this device to wake up...", isto tako udjes i u network adaptere i odradis isto.

Jesam, e sad da vidim!

Samo da vam javim, posle podešavanja u divajs menadžeru komp 'pava ko zaklan! ;)

Mislim da sam pronašao problem paljenja kompa.
U win updata podešavanjima stoji da se sam upali i da proveri dopune, sad sam ga namestio da to u opšte ne radi, već isključivo kad mu ja to kažem i sad opet spava. :crash:

Screenshot (16h 44m 44s).jpg Screenshot (16h 44m 52s).jpg

Ne pali se sam da proveri apdejt, slobodno to vrati.

Pa ne znam šta je. Ja sam to sad isključio i za sad je dva dana bio miran.

Nazad
Vrh Dno