Šta je novo?

komp se resetuje kad dodje pred kraj ucitavanja windowsa...

Jowan

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2006
Poena
304
u pitanju je windows 2000 znachi komp dodje normalno se startuje sve je ok ali pred kraj ucitavanja tamo dok se one plave kockice popunjavanju on se resetuje to mi se desava na par racunara tako da ne znam u chemu je problem...probaosam reinstall ceo sistem ali mi se ponovilo posle 3-4 dana

any help?

tnx

mmm jel su u pitanju iste konfiguracije
jel su makine umrezene
moze biti da je neki glupi virus zabagovao u mrezi

ma da u mrezi su i ovo je 3 komp koji to tadi :/

temperatura je ok mislim ne znam sta da im radim....imam kasperski upadtovan i nema niakkav virus :/.....:wall: :wall:

da da iste su konfiguracije...

Ja sam par puta sreo isti problem, iz safe mode-a isto restartuje. Probaj da pustis scandisk

Jowan je napisao(la):
u pitanju je windows 2000 znachi komp dodje normalno se startuje sve je ok ali pred kraj ucitavanja tamo dok se one plave kockice popunjavanju on se resetuje to mi se desava na par racunara tako da ne znam u chemu je problem...probaosam reinstall ceo sistem ali mi se ponovilo posle 3-4 dana

any help?

tnx

da li se pri resetu na trenutak pojavi "plavi ekran"???

Ja sam danas imao takav problem u firmi. Jedan od racunara (win2000) u mrezi se bas tako restartovao. Ako mozes da udjes u safe mod onda je u pitanju softver. Na racunaru koji sam cistio iz Safe moda nasao sam pored symantec-a jos neki WinAntiVirus Pro 2006. Kako se tu zapatio to ni sam korisnik racunara ne zna. Kada sam pustio Spybot i Ad-Aware oni su taj WinAntiVirus prijavili kao nezeljeni i jos sijaset kojekakvih levih smetala. Posle ciscenja racunar se sasvim normalno startovao.

Jowan je napisao(la):

temperatura je ok mislim ne znam sta da im radim....imam kasperski upadtovan i nema niakkav virus :/.....:wall: :wall:

Daj nam jos koju informaciju, koje su konfiguracije. Da li ti se resetuju van mreznog okruzenja. Da li su u domenu ili u radnoj grupi. Da li si testirao sav hardver, memoriju, hdd, vga i sl. Koja su napajanja u njima i koliko su stara...

Jowan je napisao(la):

Hmmm, tesko da je hardver bas na tri masine.
Pre ce biti da si zapatio nesto. Firma, mreza ... idealno.
Probaj sa gorepomenutim alatima.
Mozda da skines neki od HDD i skeniras ga na CISTOJ masini.

Pogledaj kondenzatore oko podnozja za cpu. Nama su oni dupe pomerali na Abit 133-bx, dok nismo otvorili case i videli, da su se poprilicno nagojili.

Ma neda u safe mod isto resetuje....

nema plavog ekrana....

jedino sto moze je virus da ga .ebe al nemam pojma...

sve su umrezene

a konfiguracije su

intel pentium 4 3ghz
1gb rama 2x512 GEILL memorija
hard je 250giga maxtor je valjda
asusova ploca, ma bice da je neki virus
resetuje se i kad ga skinem sa mreze ako si na to mislio.....
sve je manje od godinu dana staro...

tacno pred kraj windows ucitavanja samo ga secne i opet i opet :crash:

Da li ima prasine na mestima gde stoje racunari? Ako svi imaju istu memoriju, probaj da nakon usisavanja kucista izvrsis rotaciju modula.

Ukoliko ni jedan od prethodnih saveta ne upali proveri da li ima mesta na particiji na kojoj se nalazi pagefile... Ukoliko ne moze da kreira taj fajl besomucno ce se resetovati, bas pred kraj ucitavanja windowsa...

mesta ima na obe particije koliko oces..... izvadio memoriju na jednom ocistio i isto.... uradio skan disk i nista..... sad sam stavio novu memoriju i za sad radi ali osecam da nece skoro.... sad mi se jos jedan racunar u mrezi isto tako zabagovao..... osecam da ce se to jos desavati :/

HELPPPPP

Jowan je napisao(la):
mesta ima na obe particije koliko oces..... izvadio memoriju na jednom ocistio i isto.... uradio skan disk i nista..... sad sam stavio novu memoriju i za sad radi ali osecam da nece skoro.... sad mi se jos jedan racunar u mrezi isto tako zabagovao..... osecam da ce se to jos desavati :/

HELPPPPP

Nije poenta sa,p da ih ocistis vec da zamenis module! Sto je izgleda i upalilo, jer nije redak slucaj da modul ne "lezi" lepo na toj ploci a na drugoj radi najnormalnije.

pa lezao je dobro nekih 10 meseci ...gde sad nadje da mu ne lezi :mad:

nista videcu pa sta bude ...enivej hvala za dosadasnju pomoc :smash: i trud

drzi vodu dok majstori odu.... ne radi ni sa novom memorijom....:wall:

Ako su ti računari u istim kućištima, moguće je da ti napajanje pravi problem.
Probaj neko drugog proizvođača.
Ako ti to ne pomogne, probaj da izvadiš sve kartice koje ti ne trebaju (drajver za modem može da pravi takav problem...)

Jowan je napisao(la):
drzi vodu dok majstori odu.... ne radi ni sa novom memorijom....:wall:

Jesi li pokusao da takav hard diska (sa problematicne mashine)
stavish kao drugi ( sekundarni ) disk na neku mashinu koja
radi ok
pa da je podignes i vidish sta je sa ovim diskom / particijom

imao sam skoro takav slucaj pri cemu se i podizanje ove dr.mashine
odn . win-a prekidalo - reset - u istom momentu , bez obzira sto je ovaj
disk bio povezan kao sporedni disk u sistemu....

borab je napisao(la):
Pogledaj kondenzatore oko podnozja za cpu. Nama su oni dupe pomerali na Abit 133-bx, dok nismo otvorili case i videli, da su se poprilicno nagojili.

Veruj mi da nisi jedini. I meni je jedna ploca dupe pomerala, i sto je naj crnje imala je dva sistema win98se i XP. XP se vrteo u krug, welcome screen pa restart, pa scan disk pa u nedogled, a win98 se jos i podigne radi 10 min pa se zakuca, i sve to tako dok nisam video kondenzatore. Kad se zamene, sve radi.

@Jowan
Tri masine su u pitanju jel tako i sve tri su postale problematicne u "isto" vreme. Znaci memara nije, probao si. Napajanja !?
Skini HDD sa jedne i ponesi ga kuci. Skeniraj na viruse, i opstu ispravnost HDD. Ako je OK probaj da na drugu particiju instaliras win cisto da vidis sta se desava. Sad videh da si radio reinstall i bilo je OK 3-4 dana.
Pazi, moguce je da je nastupio neki strujni udar pa je zeznuo sve masine, ali moras stavku po stavku da elimises. I ajd napsi sta je bilo dalje, mozda nekom zatreba.
I totalni offtopic:
Pre skoro godinu i po dana sam se tako mucio sa compom jednog prijatelja. Pazi sad, XP2400+ (Asus A7N8X)savseno dobro je radio sa win2K. U XP grdni problemi. Sa SW strane sve uredno. Isti SW pod 2K radi, pod XP nikako. Sve je menjano. Mem, napajanja ... Bila je tu i Skystar2 kartica ... Da ne duzim.
Pozajmismo jedan sempron (dakle samo zamena CPU bez naknadnih instalacija) i ... RADI !!! U masini je ostao svaki deo koji je i bio ranije.
Kako, zasto ne znam.

skinuo sam hard stavio na drugu masinu skeniro sve je ok nema niceg d virusa...
pojavile su se u medjuvremenu jos 2 masine koje prave isti problem ali sad sam stigao da vidim izgleda poslednji reset pre nego sto se sjebao....koliko sam stigao da vidim na brzaka uradio je neki scan disk ili tako nesto i nastavio ucitavanje i onda standard reset... od tih 6-7 ne znam koliko ih je vishe jedan sam normalno reinstalirao i evo ga radi vec 7 dana hvala bogu ko nov nista mu ne smeta.....

znam kako izgleda kondenzator samo mi recite koji da pogledam ...ako ne valja bice onako naduvan mozda cak i prsnut?

Upravo sam to hteo da kažem, zašto ne probaš da reinstaliraš Win na jednoj mašini... Sad vidim da si baš to uradio i radi. Znači, problem je ipak softverske prirode. Nije nemoguće da je reč o virusu koji nije poznat AV kompanijama. Štaviše, nije nemoguće da ste se nekome zamerili pa vam je uvalio kosku da se osveti. Ne mora čovek da bude nikakav programer eda bi napravio gadan virus koji AV programi neće prepoznati.

Imao sam skoro isti problem i siguran sam da je virus 100%.
Elem, isto se tako resetovao računar pa ja pomislim da je hard disk i ubacim ga u drugu mašinu da vidim u čemu je problem. Posle toga se i taj drugi račnar resetovao stalno sam potpuno identično. Sutradan (prvo pajenje ujutru) se i treći računar isto zarazio jer je umrežen sa drugim. Znači sva tri računara a isti simptomi (identični).
Sve sam kablove otkačio i na svakom instalirao ponovo win i nema više problema.
Pitao sam ilikove u servisu da li možda nešto znaju o ovakvim čudnim ponašanjima računara a oni mi rekli da je to Microsoftov neki fazon (programčić tj. virus) i da se to često dešava?????????????? :mad:

Da li si updateovao ili instalirao neke drivere na svim racunarima?
Zvuci kao da neki driver ne moze da se loaduje i zato nemoze da podigne Win.
Mozesh da probash da editujesh boot.ini i dodaj /sos iza /fastdetect pa gledaj kako se loaduju driveri, i na kom pukne on je kriv.
Moze da bude i virus da je pokvario neki driver ili bad sector na hdd-u.

Teško da je na svim kompovima bad sector, a driver bi mogao biti. Eto, to je jedan od razloga zašto ne držim uključen nikakav autoupdate. Ako ja nešto instaliram i ako se pojave problemi onda znam gde da tražim. Ako se Win i programi automatski apdejtuju i pojave se problemi, nađi ti tad šta je izazvalo nevolju.

pa mislim skenirao sam sa kasp ali niej nasao sa cim durgim da skeniram?

imam avg free verziju mislim nemam pojma reci mi ako znas koji je virus ?

Definitivno lici na virus jer je skoro nemoguce da masine tako riknjavaju jedna za drugom. Kada reinstaliras WIN, moras na svim racunarima istovremeno to da uradis. U protivnom kroz mrezu ce virus opet da se vrati na masinu koju si reinstalirao. Druga varijanta je da masine iskljucujes iz mreze dok ih ne odradis sve. Posto su na svim masinama veliki hardovi, pretpostavljam da ima vise particija na njima. Dakle cisti sa svih particija sve fajlove za koje mislis da mogu da nose sobom virus....dakle od exica, zip arhiva, rar-ova pa nadalje.

@Jowan
I sta tebi 20ak dana ne rade masine u firmi !?
Jesi li ti skinuo HDD sa neke od masine i skenirao ga kod nekog.
kasp, norton, nod32.
Pa stavi neku mem i bilo koji HDD na jednu od masina, iskjluci je sa mreze, insall win pa vidi sta je.
Ajd napisi koji je virus bio ako ih je bilo i cime si ga se resio.

Vrh Dno