Šta je novo?

komp se pali iz drugog pokusaja zbog biosa

nidza998

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2013
Poena
169
imam jedan problem .Imam Msi k9N Neo v3 plocu i bio je bios 2.1v ,kada sam ga flesovao na 2.9 i upalim comp ono se cuje onaj signal kada se pali i ne daje sliku pa posle jedno 3-4 sec ponovo se cuje signal i upali se i radi sve lepo ali problem je to sto se pali iz drugog pokusaja ? Opet sam flesovao na stariju verziju 2.7v posto sam mislio daje zbog 2.9v taj problem ali isto je i na 2.7v jer moze neko da mi pomogne nzm u cemu je problem ?

Mozda ti je CMOS baterija pri kraju ili prosto ne daje kontakt.. Probaj da je izvadis pa ubacis ili je zameni drugom.

izvadio sam bateriju i ubacio, upalio i nije hteo zatim sam izvadio ram, ostavio jedan i radi iz prve pa sam posle vatio ram i radelo je ,ali posle 1 sat sam opet ugasio i upalio i opet iz drugi put isto i kad restartujem .Znaci treba novu bateriju da kupim ?

Jaka baterija je uvek dobra ideja ali ne verujem da je zbog toga. Ako ne gubi nameštanja i datum izmedju paljenja onda nije do nje. Moraćeš verovatno da se upustiš u neka ručna nameštanja za memorije ako je do toga problem. Dali su obadve iste i istih karakteristika i dali su ispravne.?

Ako su ti moduli memorije isti, stavi ih u 1. i 3. ili 2. i 4. slot. Ako nisu ubodi ih u 1. i 2. ili 3. i 4.

Mislio sam da je baterija slaba pa ti radi clear CMOS uvek prilikom paljenja, obicno je to problem. Ako ne resetuje podatke iz BIOSa onda nije.

kada iskljucim is struju napajanje ili ponekad kad nestane struja ono resetuje i datum i vreme i sva podesdavanja pa moram da podesim.

kada iskljucim is struju napajanje ili ponekad kad nestane struja ono resetuje i datum i vreme i sva podesdavanja pa moram da podesim.
Pa što ne pričaš. Promeni bateriju, ispod 2.75V je vrlo nesigurno. Nemora da bude jedini problem ali ovako ne valja sigurno.

mene je zezalo napajanje i to tako sto se jedan mali elektrolit naduo i isto, zamenio ga, isto napajanje isteralo jos 2 konfe.

Zamena baterije pod broj 1, verujem da ce to otkloniti problem. Posle toga sve ostalo.. A module od po giga stavi u prvi i treci, a od 512 u drugi i cetvrti slot.

Odes u radnju i kazes "dajte mi jednu CMOS bateriju" i to je otprilike to. Mozes da kazes i bateriju za BIOS, ili bateriju od 3V. A mozes da im odneses i tu sto vec imas na uvid. Kako god tebi odgovara.

Nego, kazi ti meni, kako si skinuo bateriju? Posto, iskreno, ako ne znas koja je verovatno ne znas ni kako se skida. :)

Poslednja izmena:
znaci bilo koja baterija samo da je 3v , ono sve baterije su univerzalne ?

Ne, moras tacnu oznaku pise na bateriji, razlicite su debljine

Samo ti udji u radnju koja prodaje/popravlja racunarske komponente ili eletkromaterijal i kazi ono sto sam ti napisao.

ljudi imam 4 kompa i 1 lap top .Od jednog kucista sam skinuo bateriju i stavio na moj i isto palilo iz drugi puti.Kupio sam napajanje od 350w atx i probao sam sa oba dve baterije isto se pali iz drugi put,nije valjda da je i o va baterija pokvarena?

inace danas idem da kupim bateriju tu od 3v 150 dinara nova u radnju

a da ostavis minimalnu konfiguraciju (1 stick ram-a, bez SATA/IDE, samo graficka) i probas?

ali ovo se nije desavalo pre nesto sto sam flesovao bios

Nazad
Vrh Dno