Šta je novo?

Komp se nece bootati... crkla maticna ili procesor ?

Raider

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D & Arctic Liquid Freezer III 420 RGB AIO
Matična ploča
Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO
RAM
G.SKILL Trident Z5 Neo RGB (AMD Expo) DDR5 RAM 48GB (2x24GB) 8000MT/s CL40
GPU
Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 5090 MASTER 32G
Storage
Samsung SSD 980 PRO 2TB, WD SSD BLACK SN850X 4TB, Samsung SSD 860 EVO 1TB, Samsung SSD 870 EVO 1TB, Seagate SSHD 4TB, Toshiba HDD 3TB
Zvuk
Microlab 5.1
PSU
Lian Li Edge Gold - 1200W
Kućište
Lian Li Dynamic EVO XL
Monitor
Samsung Odyssey OLED G8 34" + LG OLED C2 48"
Miš & tastatura
Logitech G PRO X Superlight 2 Dex + ASUS ROG STRIX Scope II 96
Ostale periferije
5 VRheadsets+PS5 Pro
Laptop
Dell Latitude 5430
Mobilni telefon
Samsung A54 5G
Pametni uređaji
Samsung Fit 3
Steam
https://steamcommunity.com/id/jcdraider/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
Prije pol godine izvadio sam maticnu, memoriju i procesor u kompletu van iz kućišta i to je u kompletu tako stajalo... Danas kad sam htio sastaviti komp stavio sam sve to u drugo kuciste i komp se nece bootati (crni ekran)... Sad buduci da sam u medjuvremenu koristio proc. na drugom kompu i malo okrhao jezgru mozda je to... ali zar nebi onda pri
bootanju trebao pistiti (kao da nije utaknut procesor)... sada ne pusta nikakve zvukove.
Jel moguce da je maticna crkla (samo neznam od cega) iako lampice na njoj svjetle kada jeupaljena ?
Nazalost nemam nikakav procesor da probam...
probao sam cistiti kontakte, clear biosa, druge memorije

ideje ?

maticna je soltek75 KaV
procesor Athlon 750

sula je napisao(la):
Sad buduci da sam u medjuvremenu koristio proc. na drugom kompu i malo okrhao jezgru mozda je to...

Mislim da je ovo odgovor. Ako si ga "okrhao" pozdravi se s njim. Jeli radio u toj drugoj masini gde je bio pre nego sto si ga ostetio?

Slican problem, nesmal isti ! Posle testiranja koliko moze da se OC sve je stalo, crni ekran i.....samo crni ekran. Sve sam probao ali ne radi. Najgore je sto nimalo nisam forsirao proc. tek sam poceo da ga testiram. Kad bi izvadio memoriju uopste nije pistalo izgledalo je da je ploca riknula ali se na kraju ispostavilo da nije.....al' zato procesor jeste !!![/list]

vmiro je napisao(la):
Slican problem, nesmal isti ! Posle testiranja koliko moze da se OC sve je stalo, crni ekran i.....samo crni ekran. Sve sam probao ali ne radi. Najgore je sto nimalo nisam forsirao proc. tek sam poceo da ga testiram. Kad bi izvadio memoriju uopste nije pistalo izgledalo je da je ploca riknula ali se na kraju ispostavilo da nije.....al' zato procesor jeste !!![/list]

isto tako mi je odgovorio covjek na jednoj news-grupi... bice da je to...

hvala...

Ako procesor nije utaknut ili je izgoreo nece biti nikakvohg pishtanja.
To je zato jer to radi preko CPU-a, po BIOS programu za testiranje hardware-a.

Nazad
Vrh Dno