Šta je novo?

Komp. se gasi posle 90sec furmarka

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Overklokova sam karticu iz potpisa msi 4870oc na gpu 820mhz bez dizanja napona nakon 7 min se blokirala deault napon je 1.26.Podigao sam napon na 1.31v gpu isto 820mhz i ukljucio furmark nakon 90sec komp se samo ugasi.Inace na deultu i idle kad ukljucim gpuz vddc current je 29a, PA ZAR JE MOGUCE DA CORS TX650W NE MOZE DA IZDRZI PODIGNUT NAPON 4870 NA 1.31 A SVE MI LICI DA JE TAKO!!!:crash:

E PA AKO 52A NA JEDNOJ 12V GRANI NIJE DOVOLJNO................ONDA VADIM I BACAM :crash:

A JA MISLIO DA UBACIM E6600 KOJI CU KLOKOVATI i plus KLOKAVAN 4870:S:

Da tebi ne dolazi do pregrevanja graficke ili cpu-a, pa ti se ugasi iz tog razloga. Cors je dovoljan za tu grafu i te komponente.

A po cemu si ti zakljucio da je do napajanja ? Zbog gasenja kompa ? Nisi napisao , da li si na nekom drugom napajanju pokusao to isto ? Da ti nije palo na pamet mozda da graficka odbija poslusnost ? Imam licno TX650w sapphire 4870 i pre je bio tu i Q6600 @3.6ghz +4-5 hdd , + 2 optike + 3 pci kartice + 8 12 cm ventilatora + jos sto sta i TX650w je oduvek bio rock stable

Poznat je problem kod referentnih 4890 da im je slaba naponska jedinica i ako se opterete 100%, što Furmark radi, prosto se ugase.
Vrlo je moguće da to i tebe kači.
Znači problem NIJE do napajanja. Ja imam 1250W i opet mi se ugasi komp kada poteram Furmark.

Poslednja izmena:
Izgleda da si upravu ukljucio sam gpuz i uljucio file log, proverim u filelog temperaturu kad zamislite 79c a msiafterburner pokazivao max 68 isto je pokazivao i furmark 68c a prema tome je i fan radio na 50%...........

Sreca pa nije do napjanja ja se uplasio da nije dovoljno.....:laugh:

Prerano sam doneo zakljucak da je napajanje u pitanju pa se izvinjavam svim fanovima corsa kojih je mnogo :D

Do sada se uvek blokirala kada se pregreje a sad se ugasila:S:

Uspeo sam da izguram 816mhz na 1.31v 15min furmark ali me brinu temperature i gpuz filelog-a 78c a msisfterburner kaze 68c :S:

ddw.png

evo i slike gpuz pa proceniti sami ovo je slikano nakon 10min furmarka gpu 827mhz mem 1000mhz core 1.3v sve je proslo bez gasenja i blokiranja

muci me ova temperatura vddc od preko 100c, ne kapiram o cemu se radi...priznajem nisam neki strucnjak za klokovanje pa je moguce da je to normalno:wave:

evo slike

jedino sto mi fan probi mozak spusticu ga na 50% verujem da temp nece ici preko 67c.............Sta mislite o ovome...da li da idem dalje tj. da li da podizem jos gpu

Ima li neko misljenje o ovim parametrima u gpu-z? da li je to dobro ili nije?

Prilozi

• cuz-z.JPG
    cuz-z.JPG
    53 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena od urednika:
To jeste poprilična potrošnja.
Sada sam izvrteo najnoviji Furmark i izgleda da su negde regulisali problem na relaciji drajveri-Furmark jer mi više ne zakucava mašinu, a i temperatura je normalnija. Kada sam ranije testirao umela je da odleti na 100 stepeni jako brzo, a sada se drži ispod 85.
Ne sećam se kolika mi je ranije bila potrošnja u Furmarku, ali sada je do 60A maksimalno. Default 4890 klokovi, 850 GPU, 975 memorija.

Evo rezultata posle 20min najnovijeg Furmark-a na voltazi 1.312, Gpu-Z

Voleo bi da neko konkretno prokomentarise da li je ovo OK tj. da li mogu da koristim u igrama ovaj klok za karticu (naravno da sve bude sigurno,ne bi da ostanem bez nje):wave:

Prilozi

• gpu-zxx.JPG
    gpu-zxx.JPG
    54.1 KB · Pregleda: 62
Ako ti ne zabada u igrama samo vozi. To je ok temperatura.

Ako ti ne zabada u Furmarku, u igrama sigurno neće.
Kao što reče čovek, te temperature su sasvim ok.

Citava 48xx serija se greje ko blesava, moja se grejala do 120 stepeni kad sam igrao CoD5, doduse jeste overklokovana do maksimuma i da je bila puna prasine ali...Stavih Accelero twin turbo i sad ne prelazi 60.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno