Šta je novo?

Komp se gasi kod rezanja DVDa

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Dakle masina je iz potpisa. U njoj je sve novo osim harda.Kada pocne da reze posle nekoliko procenata komp se ugasi. U cemu je problem? Ovo se desilo danas a komp je star mesec dana i do danas sam narezao 10 DVDa bez ikakvih problema. P.S. Kada sa juce update-ovao Win Ispisao je poruku Windows Geniune i nesto tako, Da li je mozda to problem. Imao sam tih problema ali je neki pach sve ispravio ranije, mada sada taj pach neradi.
Pomoc!!:wall: :wall:

uzrok je greska u proizvodnji, resenje je reklamacija kod prodavca!

Pa kazi sta je uzrok i koje je resenje !

Interesantno... Iskljucio sam flopi tj. otkacio kabli sa ploce skinuo sa napajanja i opa sve radi kao sat.(shvajcarski). E sad nisam vracao kabli od flopica mada kada sam budzio neke ventilatore moguce da sam naopacke ubo kabli i da je to zezalo. Neznam nisam probavao da vratim flopi. sta vi mislite da li to moze dabude problem.

problem se javljao i kod racunara bez ugradjenog floppy-ja. imao sam par komada na servisu.
inace:

The problem is as follows:

Models Affected: K9N Ultra-2F and K9N SLI-2F

Problem description: When using an early revision of the affected motherboards plus an Athlon64 X2 cpu, the system could power down the system while burning DVD’s or transferring data over LAN.

The power down can be immediately or after some time (0-30minutes). When using Athlon64 or Sempron the problem was not found.

Affected Boards:

K9N SLI-2F (601-7250-080)

K9N Ultra-2F (601-7250-040/601-7250-050)

Not Affected:

K9N SLI-2F (601-7250-090)

K9N Platinum (601-7250-020/070)

K9N SLI Platinum (601-7250-010/060)

K9N Neo-F (601-7260-010)

---->Other K9N models<-----

Please keep in mind that most of the boards that are affected are the early produced boards. All new productions of these motherboards are OK.

I hope this clarifies the situation a bit better. When you have a board that is affected by any of these problems please contact your local dealer. MSI does not have the facilities to help every end user personally.

If in any way you’re experiencing some other problems, please do not assume that it has anything to do with the above mentioned problem. Consider this as a new issue and also treat it as a new issue.

Best Regards,

MSI Netherlands.

@mackopolo
koji je tvoj serijski broj ploce (vidi na kutiji)

Tvoja ploca je (bar tako MSI kaze) iz "problematicne" serije tj. ima capacitor 565 problem. To je neki mali kondenzator blizu socketa cija vrednost treba da je 220pF umesto 100pF. Ovde imash i sliku: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=99924.320 Jedino resenje je da vratish plocu i da dobijesh novu sa ispravljenim problemom jer novi BIOS ne moze da resi hardverski problem. Koliko sam video neki su i sami ispravili ovaj problem (lemili novi kondenzator) ali posledica je gubitak garancije. Pratio sam dosta taj MSI forum medjutim dosta korisnika "ispravnih" ploca takodje prijavljuje neke probleme. Ja za sada nisam imao problema, imam K9N Platinum 601-7250-020
Sto se rezanja tice: uglavnom rezaci koji su podeseni na UDMA4 prave problem pa probaj da prebacish na UDMA3, problem sa rezanjem bi trebalo da nestane tj. makina vise ne bi trebalo da puca. Kod mene rezac stoji na UDMA4 i komp se nije ni jednom restartovao. Sve u svemu nisi jedini koji ima problematicnu plocu, vidi MSI forum imash link gore pa ce ti sve biti jasno.

Tvoja ploca je (bar tako MSI kaze) iz "problematicne" serije tj. ima capacitor 565 problem. To je neki mali kondenzator blizu socketa cija vrednost treba da je 220pF umesto 100pF. Ovde imash i sliku: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=99924.320 Jedino resenje je da vratish plocu i da dobijesh novu sa ispravljenim problemom jer novi BIOS ne moze da resi hardverski problem. Koliko sam video neki su i sami ispravili ovaj problem (lemili novi kondenzator) ali posledica je gubitak garancije. Pratio sam dosta taj MSI forum medjutim dosta korisnika "ispravnih" ploca takodje prijavljuje neke probleme. Ja za sada nisam imao problema, imam K9N Platinum 601-7250-020
Sto se rezanja tice: uglavnom rezaci koji su podeseni na UDMA4 prave problem pa probaj da prebacish na UDMA3, problem sa rezanjem bi trebalo da nestane tj. makina vise ne bi trebalo da puca. Kod mene rezac stoji na UDMA4 i komp se nije ni jednom restartovao. Sve u svemu nisi jedini koji ima problematicnu plocu, vidi MSI forum imash link gore pa ce ti sve biti jasno.

U principu sve radi kako treba i ja nisam imao problema sa ovom plocom i ranije sam rezao DVD bez problema nego je problem nastao skoro(vidi prvi post) i kada sam iskljucio flopy sve radi
kako treba. Ako pocne da pravi probleme nosicu na reklamaciju ali za sada je ok.
Ipak hvala.

Nazad
Vrh Dno