Šta je novo?

Komp samo ukoci

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Nakon pokretanja Windowsa desi se da komp samo ukoci, ne reaguju tastatura i mis...Probao sam sa reinstalacijom Windowsa ali se u toku instalacije desila ista stvar...

Napajanje je relativno novo, sve ostalo je staro nekih 7 godina...pretpostavlja li neko sta bi mogao da bude uzrok...mozda procesor, memorija?

Najverovatnije ti je otisao HDD. Odradi testove pa ce se verovatno pokazati neki BB.

Meni se skoro desila slicna stvar, jedno jutro upalim komp podigne se sistem ali sve ostalo sporo radi i na kraju se ceo zabaguje i nista ne mozes da uradis. najgore sto nisam imao narezan windows pa sam morao iz safe moda da ga narezujem. Pri pokusaju instalacije ista je trajala sat vremena i ako treba 20 minuta. Na kraju sam morao da obrisem ceo drugi hard disk da bi na njmu instalirao windows, sve je proteko kako treba. Znaci otisao je hdd, mada jos uvek stoji u kompu i kao radi.

Sigurno HDD, mozda moze da se sredi sa nekim alatima, koji ga testiraju i defrafmetiraju, pa ponovo tako da napravis particije, posebno sistemsku i logicku. U takvom, trenutnom, stanju ce moci da se koristi kao storage (kao sto rece faca), ali nije bas pouzdan. Tako je bar, uvek bilo, iz mog iskustva. Licno, koristio sam Hiren's BootCD, nekad pomogne Partitiom Magic, nekad ne.

Moze biti i ram memorija,meni se desavalo sa sdram memorijom na starom kopmu.Ja skinem program za test memorije kad ono gresako koliko hoces.pored Harda vidi i ram memoriju dal je izpravna!

Ja sam imao identičnu situaciju sa jednim kompom i bio je HDD u pitanju.

Hvala svima na odgovorima...zaboravio sam da pomenem da je i hard noviji, naknadno je uzet, ima mozda 2,3 godine...al pretpostavljam da to ne mora nista da znaci...

Probacu sa Hiren's bootCD da odradim sta se moze pa javljam :)

jesi li uspeo da resis problem?

druze ako ti koci vidi da slucajno rucna nije povucena,u mene isto tako ali odvezao sam auto dobrom majstoru i sad ide zapekla sajla od rucne,kad sredis javi da cujem sta je bilo,moze i na pm pozdrav

Vrh Dno