Šta je novo?

komp oko 1100e

Wanderer

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2003
Poena
604
Znaci ovako, treba ortaku masina nova cela , znaci monitor + konfiguracija + zvucnici + tast. i mis... znaci sve da bude oko 1100e....

znaci ceo komp sa svim delovima i kucistem :D

i ako moze sto pre , posto mu je hitno hteo bi da kupi tokom nedelje ili pak sledece.... znaci dajte najbolje varijante...

ne bitno je da li ce biti intel ili amd , ili ati ili geforce samo da valja :D

Poslednja izmena:
Wanderer je napisao(la):
Znaci ovako, treba ortaku masina nova cela , znaci monitor + konfiguracija + zvucnici + tast. i mis... znaci sve da bude oko 1100e....

znaci ceo komp sa svim delovima i kucistem :D

i ako moze sto pre , posto mu je hitno hteo bi da kupi tokom nedelje ili pak sledece.... znaci dajte najbolje varijante...

ne bitno je da li ce biti intel ili amd , ili ati ili geforce samo da valja :D
Proceos : Intep core 2 duo 6300 -210eura
Ploca : Asus P5B -160eura
Meorija : Apacer DDR2 2 X 1GB -150eura
Graficka karta- 7600GT -180eura
Hard disk WD 250GB -85eura
DVD/RW Pioner 111 -38eura
Kuciste sa napajanjem 450W+ -60eura
Mis+tastatuta+zvucnici -20eura
Bilo koji TFT sa 4ms -200-250eura

GOXY83 je napisao(la):
Ja bih pre odustao od 1 gb rama, uzeo malo bolje zvucnike i misa (eventualno i tastaturu)
To nikako inace ovo je konfa sa 2GB rama,a za mem. protok bitno je da radi sve u dualchanelu,a posto je CRT 19" oko 140eura,za 70-90eutra moze da bira koji god hoce 5.1 sistem,koji ce zadovoljiti potrebe.

Poslednja izmena:
Pa u slucaju da uzima 1 gb ide 2x512, sto onda otezava upgrade... Licno smatram da vredi zrtvovati i 20% performansi kompa zarad dobog zvuka, misa i tastature
Ako uzuma CRT problem resen, moze da se sve uklopi.

Spacemaster je napisao(la):
Proceos : Intep core 2 duo 6300 -210eura
Ploca : Asus P5B -160eura
Meorija : Apacer DDR2 2 X 1GB -150eura
Graficka karta- 7600GT -180eura
Hard disk WD 250GB -85eura
DVD/RW Pioner 111 -38eura
Kuciste sa napajanjem 450W+ -60eura
Mis+tastatuta+zvucnici -20eura
Bilo koji TFT sa 4ms -200-250eura
У Imtel-у више немају модула од 1GB оног Apacer-а, а с обзиром да је скочила цена модула од 512MB :wall: не би ме чудило и да ће већи модули кад стигну бити скупљи него што су били.
Gainward 7600GS DDR3 је исплативији избор.
Што се кућишта тиче нек узме неког кинеза и LC Power 550W.

За остало се слажем.

Poslednja izmena:
Evo ti mog predloga:
*Proc: AMD Athlon 3500+ AM2 ~ 108
*Ploca: MSI K9N Ultra-2F, nForce 570 ~ 100
*Grafika: Gainward 7600GT Silent ~ 174
*DDR2 memorija: 2x1GB KINGMAX MARS PC2 4300/533 CL4 ~ 185
*Monitor: Philips 190C6FS, 19" TFT, 8ms ~ 245
*HDD: Samsung 250 GB, SATA2, 8 MB ~ 85
*Napajanje: LC6550G ~ 52
*Kucjiste: Spire Full Tower Case E-6190B ~ 50
*T&M: Biraj sta ti se svidja
*DVD-R/RW: Lite ON, NEC...~ 40
*Zvucnici: Logitech X-230, 2.1 35W ~ 50

Poslednja izmena:
a jel bi mogao da ubacim 7900 ? i koliko je kesa ona ?
i netreba tft monitor nego neki CRT viewsonic 19" kazi neki model koji valja

7900GT kosta oko 280-290 evra, a sto se tice CRT monitora nekad su bili dosta dobri Hyndai Image Quest (uvozio ih je Computer Dream) i kostali su oko 180 evra, taman tu razliku u ceni monitora mozes da ulozis u 7900GT.

Ama obavezno c2d varijanta... Ako ti je vec stalo do 7900GT uzmi
Intel 965 BLKDP965LTCK plocu, trebalo bi da ih ima za oko 110 Evra, 160 gb hard, i opet one kinseke zvucnike, tastaturu i misa sto je spacemaster predlozio i trebalo bi da imas za 7900gt...

Pa u slucaju da uzima 1 gb ide 2x512, sto onda otezava upgrade... Licno smatram da vredi zrtvovati i 20% performansi kompa zarad dobog zvuka, misa i tastature
Ako uzuma CRT problem resen, moze da se sve uklopi.
:bottle: :bottle:
Šta si ti pio dečko??

Po iglama bih tipkao i na kaktus kliktao za tih 20% !!!!!!!
:mad: :mad:

Poslednja izmena:
Ama obavezno c2d varijanta... Ako ti je vec stalo do 7900GT uzmi
Intel 965 BLKDP965LTCK plocu, trebalo bi da ih ima za oko 110 Evra, 160 gb hard, i opet one kinseke zvucnike, tastaturu i misa sto je spacemaster predlozio i trebalo bi da imas za 7900gt...

Ama sta si zapeo sa tim Core 2 varijantama. Jeste C2D extra procesor ali je i extra skup, a coveku cje i 3500+ jos jaako dugo da obavlja posao, dok razliku u ceni moze da iskoristi na neke druge stvari kao sto su zvucnici, dobro kucjiste, napajanje...Mislim cemu toliko insistiranje na C2D kad moze da ima mnogo kompletniju masinu zarad nesto slabijeg procesora? Gde cje on da iskoristi tu procesorsku snagu osim ako se ne bavi intezivno obradom videa ili renderovanjem?

Poslednja izmena:
nisu mi jasni likovi koji sastavljaju novu konfiguraciju sa CRT-om ??!?!?!
TFT je jedini logican izbor.

Ama sta si zapeo sa tim Core 2 varijantama. Jeste C2D extra procesor ali je i extra skup, a coveku cje i 3500+ jos jaako dugo da obavlja posao, dok razliku u ceni moze da iskoristi na neke druge stvari kao sto su zvucnici, dobro kucjiste, napajanje...Mislim cemu toliko insistiranje na C2D kad moze da ima mnogo kompletniju masinu zarad nesto slabijeg procesora? Gde cje on da iskoristi tu procesorsku snagu osim ako se ne bavi intezivno obradom videa ili renderovanjem?

I u igrama ce dobro da dodje... posebno sto ce u buduce igre sve vise da se optimizuju za dc masine... Suludo je danas uzimati singl-core masinu ako imas para za dc.
Ako hoce AMD masinu neka ide na X2 3800+...

Dok te buducje igre dodju na red vecj cje mocji da menja platformu tako da i dalje ne vidim opravdanje za to da se da 100 evra vise za C2D.

nisu mi jasni likovi koji sastavljaju novu konfiguraciju sa CRT-om ??!?!?!
TFT je jedini logican izbor.

Ja na primer ne bi uzeo TFT, uzeo bi CRT. Razlog:
Jeftinije a vidi se ista slika. Ne bih dao 300 evra za TFT kad imam CRT za 100. Tih 200 dodam za grafui ako sam već hteo da potrošim 200 na grafu, to je 400 i puna kapa. Odmah bolje performanse kompa za iste pare. A monitor može da liči i na moju babu i da zrači kao rentgen baš me briga.

To je jako lepo ako se samo igras na kompu pa mozes da se udaljis cim te zaboli glava. Da moras da sedis za kompom po 6-8h sati, i da tek posle toga dolazi vreme za eventualnu zabavu... drugacije bi mislio.
No, odosmo u offtopic, nece covek tft, njegova stvar zasto, ostaje vise para za ostatak masine...

Ja sedim po 10 sati dnevno minimum ispred 2 CRT-a! Ništa mi ne fali, osim te glavobolje koja se pojavi posle 3 sata pa moram da je trpim ostalih 7. A i bole oči posle nekih 6 sati!
Nek uzme CRT, ne treba mu ništa više!

...

Ja na primer ne bi uzeo TFT, uzeo bi CRT. Razlog:
Jeftinije a vidi se ista slika. Ne bih dao 300 evra za TFT kad imam CRT za 100. Tih 200 dodam za grafui ako sam već hteo da potrošim 200 na grafu, to je 400 i puna kapa. Odmah bolje performanse kompa za iste pare. A monitor može da liči i na moju babu i da zrači kao rentgen baš me briga.

Gresis sinko.......... mislim, ..... silno gresis.
"Jeftinije a vidi se ista slika."
Da je slika ista - ne bih rekao,
ali pre ili kasnije ce preci na TFT

Naravno, i ja ću jednog dana. Samo je problem što sam ja navikao na 2 monitora ispred mene. Pa bi mi za neki Samsung od 19" TFT 2ms DVI trebalo oko 400€ pa puta 2, to je 800€. Ne bi kupovao neki "mali" krš od TFT-a za 250€!

a sto se vi toliko cimate oko izbora monitora za tamo nekog ortaka?

Nek uzme chovek sta mu se HTE!

Nikad ne bih uzeo vrhunski tft (sem ako nije kraden),jer je po meni bacanje para. Nekom tamo marketinskom crvu se digao djoka da za svaki nov i dobar tft lupi cenu visu od bivseg WorldTradeCentra,i fabrika zivi od dileja koje imaju da rasipaju pare.
E sad pitanje za VAS> Zasto vi rasipate svoje vreme na ubedjivanju noname osobe koji monitor je bolji izbor za njegove takodje noname potrebe

U PRAVU SAM PA SHTA!

Zasto ti rasipas svoje vreme na ubedjivanju nas da ne treba da rasipamo svoje vreme da ubedjujemo noname osobu koji je monitor bolji??? :D
pa u cemu je onda smisao foruma?

Vrh Dno