stavrov
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.04.2005
- Poena
- 619
U pitanju je prepotopska ploca Asus H81M-C. Imam 2 RAM modula. Komp nece da se upali, a do juce je radio. Kada se pritisne dugme za paljenje, ventilatori pocnu da se vrte, ali se zvucnik ne oglasava kratkim bipom da je BIOS provera prosla. Ne baca sliku na monitoru. Iscupao sam sve diskove i nisam ih vise povezivao, grafika je samo integrisana. Ni ovo nije dalo rezultate. Kada iscupam obe memorije, pri paljenju zvucnik pisti jedan dugi ton i dva kratka, naravno i dalje nema slike na ekranu. Probao sam sve kombinacije sa RAM-om i slotovima (prvi modul u prvi i drugi slot, drugi modul u prvi i drugi slot, oba modula istovremeno, pa im posle i zamenim mesta). Ako ima bar jednog modula u slotu, pri pritisku dugmeta za paljenje se samo startuju ventilatori na procesoru i napajanju i nista drugo se ne desava). Probao sam i sa drugim napajanjem, isto se desava. Postojece napajanje sam za probu povezao u drugi kompjuter i on sa njim radi, tako da verovatno nije do toga. Konsultovao sam AI - izbacuje da je stradao cipset ili naponski kontroler za memoriju i da je potrebno zameniti maticnu. Ima li neko neku ideju sta bi se jos moglo probati, pre kupovine polovne ploce?