Šta je novo?

Komp nece da boot-uje

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prvo da se izvinim ako postavljam temu u pogresnoj sobi, ali kucam ovo preko telefona (Nokia2700:)) i ne snadjoh se bolje, a vi prebacite ako postoji adekvatnije mesto..
Dakle, problem je sledeci - konfiguracija iz "potpisa" nece da se pokrene - pritiskom na power dugme pokrenu se ventilatori (napajanje, kuler na cpu i gpu), zasvetle diodice, i posle par sekundi se jednostavno ugasi. To je sve, nikakvi zvuci, pistanje ili sl. Do danas je sve bilo OK. Ima li neko ideju odakle da pristupim resavanju ovog problema?

1.napajanje
2.to tek ako nije pod jedan :d ...probaj da zamenis module ram-a,mozda pomogne,ili iscupaj ram iz masine..upali...ako ne pisti...maticna je

definitivno napajanje jos kao je to u sklopu oovog kcuista bilo...ode ono u penziju..ali opet..ako se upli racunar,znaci da napaajnej jos uvek radi,ako ploca ne blinka,i ne ispusta zvukove nije ona..po ovome kako si opsiao da se naslutiti da je napljanju opala vec ionako slaba snaga ali savsim dovoljna za tu mashinu,pa uspre tek delimicno da pokrene komp.

definitivno napajanje jos kao je to u sklopu oovog kcuista bilo...ode ono u penziju..ali opet..ako se upli racunar,znaci da napaajnej jos uvek radi,ako ploca ne blinka,i ne ispusta zvukove nije ona..po ovome kako si opsiao da se naslutiti da je napljanju opala vec ionako slaba snaga ali savsim dovoljna za tu mashinu,pa uspre tek delimicno da pokrene komp.

Meni se cini da je tebi tastatura otisla :p

Hvala na odgovoru, drugari! Evo daljeg razvoja situacije:
Od cure uzeh napajanje, neki LC Power od 420W, komp. se ponasa isto. Potom izvadih mem. module - isto. Potom izvadih i graficku - isto. Sinoc sam probao sa otkacenim HDDovima - isto?! Sta da cinim, da li je MoBo, kad nema pistanja, ne dize ni do BIOSa (vadio bateriju, radi reseta), samo zavrti vent.ove, upali diodice i gecrkt?
Jedino sto mi je odskora poceo da zeza vent na gpu, tj. par puta i zaglavio, sto sam resio podmazivanjem, cim primetih - moze li to biti uzrok, tj. da je uginula graficka, od pregrevanja? Ne bi li onda MoBo pistanjem signalizirala?

sto posto je ploca kad nece ni do biosa posto si napajanje menjao
:banana:

Elem, rešio sam problem, barem za sada...
Kako mi se nije odustajalo i predavao kompjuter u ruke servisera, rešio sam još malo da čačnem sam.
Prvo, logično, čačnuh (tj. blago pritisnuh) čip BIOS-a (jesam pipnuo još par stvari, ali mislim da je ovo rešilo problem). Et voila! Upalio se komp i to na mojemu napajanju i eto meni sreće, al' samo dok nisam utvrdio da je vrisnuo ruter.
Pozvah Verat i zamenih za novi. I taman podesih sve i krenuh da vam pišem kako sam "rešio" problem, kad se Win7 zamrzao, a ja sam prvi put u životu imao tu čast da vidim da se pritom kursor miša premetnuo u neku svoju prepotopsku inkarnaciju, tj. nenadno je postao ogroman i pikselizovan. WTF?!
Resetovah i zakucao je podizanje WIN-a kod onih raznobojnih prozorčića koji doleću. Doduše, ovo mi se i ranije koji put dešavalo prilikom reseta. Problem rešava gašenje, a onda iznova paljenje.
I tako, do sledeće prilike...:bottle:

zamrzne ti se slika..hmm..to indicira kao da imas hladan lem na ploci..jos ce ti se desi da imas i kasno paljenje ploce kao ja sa plocom iz profila koju sma pre dva dana poslao na reklamaciju.

Brate...zameni ti ploču i rešićeš taj problem..Meni se slično dešavalao sa mojom DFI BloodIron p-35, ali je bila pod garancijom.Kada sam je odneo u servis gde je komp kupljen,zamenili su je i od tada sve radi kako treba...

Nazad
Vrh Dno