Šta je novo?

Komp neće da se upali

maremas

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2006
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
BenQ ZOWIE RL2755T
Miš & tastatura
Logitech M280 i K400 Plus
Laptop
Asus N750J
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Upalim komp, zavrti mi se kuler na procesoru i grafičkoj, napajanje radi nekih 5 sekundi i ugasi se. Na monitoru ne pokazuje ništa, ali posle gašenja sam opet krene da se pali i tako u krug. Nema nikakvog pištanja, probao sam i sa drugom grafičkom i memorijom i opet isto. Šta može da bude?
Da pitam pre nego što ga sutra odnesem u servis.

Mašina je iz potpisa.

Poslednja izmena:
Probaj da zamenis napajanje....

Upalim komp, zavrti mi se kuler na procesoru i grafičkoj, napajanje radi nekih 5 sekundi i ugasi se. Na monitoru ne pokazuje ništa, ali posle gašenja sam opet krene da se pali i tako u krug. Nema nikakvog pištanja, probao sam i sa drugom grafičkom i memorijom i opet isto. Šta može da bude?
Da pitam pre nego što ga sutra odnesem u servis.

Mašina je iz potpisa.

izvadi naponski kabl iz napajanja ili ako napajanje ima prekidac na sebi mozes i tako bez vadjenja kabla... spoj zelenu i crnu zicu na atx 24pin konektoru pincetom ili nekom bakarnom zicom... ukljuci napajanje (prekidac ili vrati kabl) komp bi trebao automatski da se ukljuci... ako tada ne proradi kako treba onda ili zameni napajanje ili nosi u servis... pozz

izvadi naponski kabl iz napajanja ili ako napajanje ima prekidac na sebi mozes i tako bez vadjenja kabla... spoj zelenu i crnu zicu na atx 24pin konektoru pincetom ili nekom bakarnom zicom... ukljuci napajanje (prekidac ili vrati kabl) komp bi trebao automatski da se ukljuci... ako tada ne proradi kako treba onda ili zameni napajanje ili nosi u servis... pozz

Hteo si da kazes da ce napajanje da se pokrene kada se prespoji zelena i crna,a ne komp...Ili cenis da mu je crko prekidac pa onda da prespoji dok je konektor na ploci zelenu i crnu... Kako mislis da se pokrene komp ako nije uboden 24 pin-ski kabal u plocu..... Uzmi lepo drugo napajanje i probaj sa njim,ne znam koliko ti se isplati da se igras....

Poslednja izmena:
Hteo si da kazes da ce napajanje da se pokrene kada se prespoji zelena i crna,a ne komp...Ili cenis da mu je crko prekidac pa onda da prespoji dok je konektor na ploci zelenu i crnu... Kako mislis da se pokrene komp ako nije uboden 24 pin-ski kabal u plocu..... Uzmi lepo drugo napajanje i probaj sa njim,ne znam koliko ti se isplati da se igras....

ja nisam napisao da treba da izvadi bilo sta iz ploce... ne cenim da je crkao prekidac niti bilo sta.... cenim da je sve ok na tom kompu i da ce proraditi kad uradi sta sam napisao... ako ne proradi onda neka nosi u servis...

Pokusaj drugo napajanje, i jednu veliku glupost - reset BIOSa

Nije mi najjasnije to što mi je Smartphone2003 predložio, a i ne bi se tako igrao.
Evo sad sam probao i drugo napajanje, isti problem se javlja. Dobro je jer jedino napajanje nije više u garanciji, na ostale komponente imam još 6, 7 meseci...

Prvo ću probati sa resetom BIOSa, ako ni to ne pomogne nosim u servis.

Posle resetovanja BIOSa proradio je, ih da sam to na početku uradio :D

Ali mi se sad pojavio još gori problem, kad sam sve lepo vratio na mesto i pritisnuo dugme za paljenje, dugme mi ostalo zaglavljeno :zgran:, komp je bio upaljen, tj. napajanje, ne i monitor i samo je tako stajao... Posle svakog paljenja ništa se nije dešavalo, samo sad se nije gasio kao prošli put.
Tako da sam morao da skidam prednju stranicu(masku) kućišta i imao sam šta da vidim, jedna od 3 vođice po kojoj klizi dugme je pukla i kad stisnem paljenje dugme ostane u tom polozaju, neće da se vrati.
Nekako sam uspeo to da osposobim, igrao sam se malo majstora i namestio da ne glavi ali ne znam dokle će da traje.

Premesti na ploci da ti dugme za reset bude za paljenje

To ne znam da uradim sam. Verovatno je banalna stvar, ali niti sam radio, niti sam gledao kako neko spaja.
Može mala pomoć?

Samo izvadiš kabliće za paljenje iz pinova na ploči i u njih ubodeš kabliće od reset dugmeta. Samo zapamti kako ide da vratiš kako je bilo ukoliko budeš nosio u servis a komp je pod garancijom.

@Smartphone2003
To što sam ja 5 godina član foruma ne znači da sam bistar :laugh:

Hvala, sutra ću to da odradim. Našao sam u knjižici od ploče gde je šta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno