Šta je novo?

Komp mi se iskljucuje sam

Taekwondo

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2007
Poena
304
Kad igram npr. live for speed, posle nekog vremena (30-60min) pocne da zuji nesto jace nego inace (verovatno kuler procesora) i ugasi se pc. Kada hocu odmah nakon gasenja da ga upalim on se upali i odmah ugasi. Kada posle recimo pet min opet upalim vidim u biosu da je temperatura 90 stepeni. Sad neznam da li se gasi zbog pregrevanja ili neceg drugog. Do koje temperature procesori rade stabilno? I ako se gasi zbog pregrevanja, da li treba da kupim nov kuler ili pak da ocistim ovaj koji imam.

pregreva se verovatno zbog jastuka od prasine :)
trebalo bi skinuti kuler i cpu, ochistiti svu prashinu, telo hladnjaka mozes komotno da operesh u deterdzentu pa tushem isperesh i stavis na radijator, toplu/vrelu ringlu da se osushi (samo pazi kad ga budes uzimao s iste, nemoj bez rukavice kuhinjske :D)

i taman da mu zamenis pastu

ovako nesto 'dogreva' cpu i 10-15% vise nego sto treba (dobro, ne na ovom kuleru i Venice-u) ali inache

IMG_0212.jpg

Poslednja izmena:
Brate nemoj da se zezas ocisti taj kuler!!!!!!!
Da sam na tvom mestu ne bi palio komp mislim 90 stepeni je stvarno mnogo cak i previse i vidi ako imas kintu uzmi neku dobru pastu za proc.

Hvala za ovo, ali imam još dva pitanja.

1. Jel ima na nekom sajtu detaljno uputstvo za cišćenje kulera,

2. Da li zagrevanje utiče na performanse kompjutera, tj. da li se sa povećanjem temperature procesora opada njegova brzina?

Vrh Dno