Šta je novo?

komp mi pisti

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
Pozz
imam malih problema sa kompom
kada iskljucim komp unutra mi nesto pisti i to bas dobro, to je takav zvuk kao zujanje u usima, ona sam se konsultovao sa matorcima i njima je pistalo.
znaci kad iskljucim komp pisti, medjutim kad ga istekam iz stuje onda je ok.
btw, kad ga otvorim, a komp je iskljucen (ne iz struje) ima neka lampica zelena svetli.

ima li neko nekakvu ideju o cemu je rec? :wall: :crash:

Pisti iz napajanja (verovatno).
Imas usi pa lociraj izvor.
Neka sija :)

Kada lociras izvor a kao sto je thunderdome rekao verovatno je napajenje rastavi ga i ocisti od prasine a takodje i hladnjak.
A sto se tice zelene lampice ako krene da blinka na narandzasto kao sto na semaforu radi onda je to lose a za sada ti napajanje dobro suradjuje sa maticnom plocom!

pa nemogu da lociram, tamo ima toliko stvari, sve su jedna do druge jako je tesko utvrditi sta pisti, cini mi se da je tamo do hladnjaka

Mirko BGD je napisao(la):
pa nemogu da lociram, tamo ima toliko stvari, sve su jedna do druge jako je tesko utvrditi sta pisti, cini mi se da je tamo do hladnjaka

Sumljam da taj zvuk ima veze sa hladnjakom,u svakom slucaju bi bilo pametno da zamenis napajanje,posto pistanje svakako nije dobar znak i skorasnje otkazivanje istog je veoma moguce..

Optimus Prime je napisao(la):
Sumljam da taj zvuk ima veze sa hladnjakom,u svakom slucaju bi bilo pametno da zamenis napajanje,posto pistanje svakako nije dobar znak i skorasnje otkazivanje istog je veoma moguce..

u pravu si, a kako da zamenim napajanje? jel u sevisu???

u pravu si, a kako da zamenim napajanje? jel u sevisu???

Napajanje mozes vrlo lako da promenis i sam, samo prati srafove i kablove :D Ozbiljno, nije komplikovano, samo gledaj da kupis neko kvalitetnije, npr. Chieftec 300/360W koje kosta izmedju 30 i 50 € u zavisnosti od snage, broja ventilatora i sl.

ok
samo jos jedno pitanjce, koji servis je po vama normalan, mislim da oce ljudi korektno da urade i korektno da im se plati....

ok
samo jos jedno pitanjce, koji servis je po vama normalan, mislim da oce ljudi korektno da urade i korektno da im se plati....

Posto je napajanje koje imas verovatno kung-fu,mislim da ne vredi cimanja,odnosenja u servis i placanja svih troskova.Da je u pitanju neko skuplje,ali ovako.. U svakom slucaju,preporucujem ti da uzmes neko chieftec 360W napajanje i zaboravis na probleme..

Ukoliko nekoga zanima, komp sam popravio, ljudi su rekli da se nesto odlemilo unutra i uzeli su mi 800din :banana:

Svaka im cast ako su za jedan dodir lemilicom uzeli 800 din :wall:

Vrh Dno