Šta je novo?

Komp mi ne da da OCujem?!

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
E8400, ga-p35-ds3l. Do sada sam ga oc-ovo jedno 50ak puta, bilo uspesno bilo neuspesno. Kad sam uspeo loadovao mi je win, kad nisam samo se restartovao racunar. Ali kad sam stavio novu graficku 4870 ne mogu da OCujem (u toku montiranja graficke bilo je 3.4 ghz). Fsb mi je 333 (default) x 9, ja ga podignem na 400x7.5 i ucita mi Win ali fsb mi je ostao na 333 (x7.5). Menjao sam voltaze iskljucivao i C1E, u Winu sam namestao sve power settingse. Probao sam da stavim i 425 FSB ali ne vredi u biosu ga vidi toliko a u Win je 333 uvek. Ovo sam gledao sa Cpuz, Everest, Core Temp. Probao sam i preko Easy Tune 6 i tu nista ne reaguje. Samo Voltaza reaguje tj ona se menja jedino.
Da li neko ima predstavu sta bi moglo da bude?

Da li si probao da resetujes plochu,
Koje napajanje imas?

Poslednja izmena:
OCZ SXS 500 wati. A ne znam da resetujem plocu. Sve sto treba da se vadi iz kompa imam sansu da polomim. Mislis da je nesto od ta 2 (napajanje) il je ploca zaglupila?

ili nadji jumper CLEAR CMOS pa premestish na 5 sekundi ili izvadi bateriju i kabel od napajanja na minut... to je tkzv resetovanje ploche tj. biosa

Pa noviji bios je F9 koji je beta. A na gigabajtovom sajtu je sve lepo objasnjeno kako da flashujem. Da li mogu nesto da zeznem? Evo sad trazim ali ne mogu da nadjem uputstvo, program se zove @Bios. Da li moze da pomogne da izvadim komp iz struje nekoliko sati ili baterija duze traje?

Evo updatovo sam bios ali ista prica. U biosu namestim 400 mhz FSB ali kad udjem u windows pise 333 ne mrda . Sta sad da probam?
Evo slike kako namestam u biosu fsb i mnozilac koji hocu:
DSC00703.jpg

A evo slike odmah posle toga na kojoj pise 333x8.5

DSC00707.jpg

Poslednja izmena:
Imao sam slican problem pre neki dan. Pokusaj da iskljucis napajanje iz struje i/ili iskljucis prekidac na samom napajanju i ostavi par minuta pa onda pokusaj ponovo da overklokujes.

Ja sam konkretno prekidacem ugasio napajanje, malo drndao dugme za ukljucivanje racunara cisto da mu "isisam" eventualno preostalu struju i posle toga sam mogao normalno da klokujem. Inace imam takodje GA-P35 plocu samo DS4 varijantu.

Javi sta si uradio

Bio si u pravu, izvadio sam iz struje i sad je sve ok. Samo izgleda da mi je napajanje od 500 wati malo, sad ne mogu da ga podignem vise od 3.0 ghz :D . Pre sam sa 1.193V podizao sistem na 3.4 ghz (grafika 8600 gts) a sad ni sa 1.25 ne mogu na 3.2.
Hvala

pa sa obzirom da ti nova graficka trosi 3 puta vise od te 8600gt... a i da si uzeo malo kvalitetnije napajanje od 500W

OCZ SXS nije kvalitetno? Pre toga sam imao neko 400 wati (koje ide uz kuciste - Vito),

nisam rekao da nije kvalitetno, vec da je 500W sasvim dovoljno ako je napajanje neko kvalitetnije

to sto imas u my computer u maximum load ne moze da trosi vise od 400W nema sanse

Znam, ali ne mogu da OCujem komp, a pre sam mogao solidno. Plus mi dosta sporije ucitava bios. Ono gde pise koliko imam Memorije tu mi secne.

Negine ti novo napajanje sad pamet u glavu pa kupi sto jace napajanje.

Nazad
Vrh Dno