Šta je novo?

Komp mi danas imao problem sa statovanjem

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Keva cistila sobu pa i prasinu iz kompa.
Startujem komp i nista se nepokrece,samo se cuje neprekidno beep iz kucista.
Iskljucim ga iz struje,proverim da li su sve PCI kartice na mestu.
Ukljucim ponovo komp i on mi ode direktno u bios.Nista nisam cackao samo sa otisao na exit i win se normalno podigao i sljakao dalje bez problema(to se desilo pre 20 min)

Sta mislite da le je to zbog "nepazljivog ciscenja"mada mi majka kaze da nista nije cackala samo ocistila prasinu iza kucista...ili je posredi neki ozboljniji problem.

WinXP
Amd 2000+
Asus A7V8X
GeForce4 MX440

Ako neko zna nek kaze

Pa kako si opisao problem i koliko si inf. dao ne bi ti pomogla ni vidovita zorka 🙂

Verovatno je usisivacem pomerila kabal od graficke, a ona ti nije srafovima dobro pricvrscena pa je malo pobegla iz slota. Potvrdi joj poziciju jos jednom, a uzgred treba da nadjes karakteristike od ploce sa objasnjenjem tih bipova. Oni nisu bezveze, vec ti tip bipovanja govori koja komponenta nije pravilno ustekovana u leziste.

Stefan1 je napisao(la):
Ukljucim ponovo komp i on mi ode direktno u bios.Nista nisam cackao samo sa otisao na exit i win se normalno podigao i sljakao dalje bez problema(to se desilo pre 20 min)

Asus A7V8X

Neka kartica je ispala iz slota. Asus ploče posle svake promene hardware-a automatski ulaze u BIOS setup, tako da je sigurno to u pitanju.

Tacno znam sta je 🙂 Desava se ponekad da Asus poludi pa ako je procesor oc-ovam makar 1MHz iznad normale, ako je ukljucen Performance: Turbo mod, ili pak ako je memorija stavljena na najjaca setovanja. Meni se npr. desava da kada ukljucim komp, ona riba 2x kaze: No CPU installed i onda se pojavi boot screen.

VinDiesel je napisao(la):
Tacno znam sta je 🙂 Desava se ponekad da Asus poludi pa ako je procesor oc-ovam makar 1MHz iznad normale, ako je ukljucen Performance: Turbo mod, ili pak ako je memorija stavljena na najjaca setovanja. Meni se npr. desava da kada ukljucim komp, ona riba 2x kaze: No CPU installed i onda se pojavi boot screen.

Ovo se i meni desilo juce. Ja sam vadio hd ali je u medjuvremenu jednom podigao sistem a drugi put kada sam ga startovao javio mi je da je promenjen ili previse overklokovan (nije nimalo) CPU i uputio me je na bios odakle sam samo restarovao masinu jos jednom i sve radi ok. Ja sam pomislio da je zbog grmljavine mozda cpu dobio mali sok 🙂 Ponadah se da je to onaj bartonov anti burn shield konacno imao neku akciju.

meni se dalje nista nije desavalo,odnosno sve radi normalno(za sada)

Nazad
Vrh Dno